Ceyhan'da hastane yeri tartışması

Ceyhan Kent Konseyi Başkanı Alemdar Öztürk, 250 yataklı devlet hastanesinin yapımına başlanabilmesinin önünde engel olduğunu belirttiği Ceyhan Belediye Başkanlığı tarafından arazinin yeri konusunda Danıştay'a açılan davanın, vatandaşların çıkarları doğrultusunda geri çekilmesini istedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 22:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öztürk düzenlediği basın toplantısında, Ceyhan'da sağlık konusunda sıkıntılar yaşandığını, mevcut hastanenin yatak ve nitelikli personel alanında yetersiz kaldığını vurguladı. Öztürk şunları kaydetti:

"Bu ihtiyaç doğrultusunda ilçemize 250 yataklı modern bir devlet hastanesi yapılması uygun görülmüş olup yer tespiti, zemin etüd ve değerlendirme çalışmalarının yapılmasının ardından 5 Nisan 2012 tarihinde de ihalesi yapılmıştır. Aynı tarihte ihalesi yapılan ve aynı firma tarafından kaba inşaatı hızla devam ettirilmekte olan 200 yataklı Kozan Devlet Hastanesi göz önüne alındığında, Ceyhanlıların uğradığı zarar ve mağduriyet telafisi güç sonuçlara yol açmaktadır."

Öztürk, Ceyhan Belediye Başkanlığı'nın hastane yeri olarak nehir kıyısını gösterdiğini ancak yapılan zemin etüd çalışmalarında burasının taşkın alanı olduğunun tespit edildiğini dile getirerek, "Bunun üzerine hastanenin Ceyhan Otogarı karşısındaki 60 dekarlık hazine arazisi üzerine yapılmasına karar verilmiştir. Fakat Belediye Başkanlığı, hastane yerinin uygun olmadığını belirterek Danıştay 6. Dairesi'nde dava açmıştır. Kent Konseyi olarak bu davanın geri çekilmesini ve hastane inşaatının bir an önce başlatılmasını istiyoruz" dedi.

Muhabir: İrfan Kurt

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber