Kına yaparak harçlık kazanıyorlar

Diyarbakır'ın Sur İlçe Belediyesi Kadın Destek Merkezi (KADEM), Suriçi'nde yaşayan dar gelirli ailelerin ekonomisine katkı sunmak adına, çocuklara yönelik kına paketleme kursu açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziya Gökalp KADEM bünyesinde açılan kursta, kına paketleme işini çocuklar yapıyor. Okuldan arta kalan zamanlarda KADEM'e gelen çocuklar, sokağa gitmek yerine sipariş üzeri aldıkları kınaları paketliyor. Kendi harçlıklarını çıkaran çocuklar, aile bütçesine destek oluyor. Çocuklar, "Kına paketleme işini seviyoruz. Bu sayede harçlık kazanıp, yeni kıyafetler, ayakkabılar ve okul araç gereçlerini satın alıyoruz. Ailelerimizin yükünü bir nebze olsun hafifletiyoruz" dedi.

Kurs hocası Tülay Deniz ise, "Biz burada ağırlıklı olarak kadınlara yönelik hizmet veriyorduk. Kurslarımıza katılan kadınlar çocuklarının okuldan geldikten sonra zamanlarını sokaklar da geçirdiklerini ve bu durumu nasıl değiştirebilecekleri konusunda yardım istedi. Biz de bu konuyla ilgili bir çalışma yürüttük ve bunun sonucunda kına paketleme ile hem çocukların sokaktan kurtulmasını hem de kendi harçlıklarını kazanmalarını amaçladık. Şimdi çocuklar günde bir saat burada kına paketleyerek ufak da olsa bir kazanç elde ediyorlar. Bu konuda bizden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber