Hayırsever Hasan Kalyoncu ölümünün 4. yıldönümünde anıldı

Gaziantep'in hayırsever işadamlarından Hasan Kalyoncu, ölümünün 4. yıldönümünde anıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşadamı kimliği dışında sivil toplum kuruluşları ve siyasi yapılanmada kaynaştırıcılık ve öncülük görevlerini üstlenen, Erdem Okulları ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ)'nin kurulmasına katkı sağlayan merhum Kalyoncu için HKÜ Hukuk Fakültesi'nde tören düzenlendi. Kalyoncu'nun hayatının anlatıldığı kısa bir film gösterimiyle başlayan törene HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanifi Aslan, Erdem Koleji Kurucu Temsilcisi Osman Küçükdurmaz, akademik ve idari personelle öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Aslan, "Rahmetli kurucumuz, bu dünyada birçok değerli eser bırakarak aramızdan ayrılmıştır. Gaziantepli olmadığı halde tıpkı Gaziantepli işadamlarının yaptığı gibi istihdam sağlamak, şehrin ve bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla yatırımlarda bulunmuştur. Gaziantep'e Erdem Okulları ve HKÜ gibi iki güzide eğitim kurumunu kazandıran merhum Hasan Kalyoncu'ya hepimiz minnet borçluyuz." dedi.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi ve Kalyoncu'nun torunu Enes Can Demir ise şunları söyledi: "Tahsilimi, onun kurduğu bu sıcak ve samimi ortamda yapmayı ve ideallerinin gölgesini üzerimde hissederek okumayı büyük bir şans olarak görüyorum. Dedem gibi ömrünü insanlara adamış hayırlı insanların izlerini sürmek, eminin biz gençlerin hayatının şekillenmesinde büyük rol oynayacaktır."

Tören, Hasan Kalyoncu'ya ait kronolojik fotoğraf sergisinin gezilmesi ve anı defterinin imzalanmasıyla sona erdi.

Cihan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber