Ankara'da hasta yakınlarına ikinci konuk evi

Haber Giriş : 16 Ekim 2005 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Artık banklarda sabahlayıp perişan olan hasta yakını kalmayacak.

Anadolu'nun çeşitli kentlerinden getirdikleri hastalarına Başkent hastanelerinde şifa arayan hasta yakınlarının, hastanelerin bekleme salonlarında ve banklarda geçirdiği uykusuz geceler son buluyor...

Hasta yakınlarının perişan görüntüsüne son vermek isteyen Altındağ Belediyesi, Talatpaşa Bulvarı üzerinde 50 yatak kapasiteli yeni bir konukevini hizmete açtı. Tiryaki, ramazan sonunda bir konukevi daha açacaklarını bildirdi.

Hasta yakınlarının bekleme salonlarındaki çilelerine son vermeyi amaçlayan konuevi projesiyle ilgili Milliyet'e bilgi veren Altındağ Belediye Başkanı tiryaki, açılan iki konuk evine gelen yoğun talebin ardından yeni bir konukevi açmaya karar verdiklerini söyledi.

Gelir düzeyi düşük insanların ücretsiz ağırlandığı konukevinde kalabilmek için hastanın tedavi gördüğü hastaneden tedavi gördüğüne ya da yattığına dair belge alması gerekiyor. Konukevinde kalacak hasta yakını ve hastaya ait kimlik fotokopileri ile sosyal güvencelerini gösteren sağlık karnesi fotokopisi isteniyor.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber