Mevlana, Etimesgut'ta anıldı

Etimesgut Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi, Mevlana'nın 739. vuslat yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Şeb-i Arus programına ev sahipliği yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konyalılar Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Sincan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Gökçe ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu etkinlikte Mevlana'nın hayatı, fikirleri ve eserlerine ait konuşmalar yapıldı. Semazen gösterisi büyük ilgi gördü. Konyalılar Derneği Başkanı Mehmet Sorkun, programa katkılarından dolayı Başkan Demirel'e teşekkür plaketi takdim etti.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, yaptığı konuşmada, Mevlana'nın kendi ölümünü düğün gecesi olarak gördüğünü belirterek, "Mevlana sevginin, hoşgörünün en üst düzeyidir. Bu topraklar Mevlana gibi birçok değeri bağrından çıkarmıştır. Bizler onların manevi huzurunda yaşamaya devam ediyoruz. Güzellikleri paylaşarak çoğaltmalıyız. Paylaşacak o kadar çok ortak yanlarımız ve güzelliklerimiz var ki... Bunların etrafında, bizi biz yapan değerlerin etrafında buluşarak, Mevlana'nın hoşgörüsünü örnek alarak, birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendirebiliriz." dedi.

Demirel, konuşmasının ardından Kent Konseyi Binası'nda Konyalılar Derneği için ayrılan ofisin anahtarını dernek başkanı Mehmet Sorkun'a verdi. Türkiye'nin örnek kent konseyi binasını ilçeye kazandırdıklarını belirten Demirel, Konsey binasında sivil toplum kuruluşları için çalışma alanları oluşturduklarını kaydetti. Demirel, konseyde gençlik, kadın, çocuk ve engelli meclisleri ile mahalle çalışma gruplarının hizmet verdiğini ifade ederek, birçok sosyal ve kültürel alanı konsey çatısı altında hizmete sunduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber