Doktor, okuduğu okula 10 bilgisayar gönderdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2005 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Iğdır'ın Tuzluca İlçesi Atatürk İlköğretim Okulu'nda yıllar önce okuyup doktor olan Gülsen Mevsim Başkurt'un bağışladığı 10 adet bilgisayarla bilgisayar laboratuvarı kuruldu.

Akdeniz Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Başkurt, Iğdır Valisi Halil Ulusoy'u makamında ziyaret etti. Başkurt yaptığı açıklamada, "Ben yıllar önce okuduğum, eğitim hayatıma bağladığım Atatürk İlköğretim Okulu'na 10 adet bilgisayar alarak laboratuvar kurmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ayrıca ilçemde kadınlarda guatr hastalığına rastladım. Doktor arkadaşlarımla aramızda anlaştık, bir program yapacağız ve gelip bütün guatr hastalarını tedavi edeceğiz" dedi.

Vali Halil Ulusoy da, Gülsen Mevsin Başkurt'un örnek olmasını dileyerek, "Iğdır'ın diğer okullarından mezun olmuş ve iyi yerlere gelmiş, sadece eğitim olarak değil, maddi gücü yerinde olan bütün hemşerilerimizden aynı özveriyi bekliyoruz" diye konuştu.

Vali Halil Ulusoy, Atatürk ilköğretim okulundaki bilgisayar laboratuvarını, İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, Tuzluca Kaymakamı Ali İpek ve Tuzluca Belediye Başkanı İsmet Yüce ile birlikte gezerek, okul idarecilerine bilgisayarlardan öğrencilerin çok iyi yararlanması için gerekli talimatı verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber