Bilecik'te Vergi Haftası kutlanıyor

Bilecik'in Bozüyük ilçesi Vergi Dairesi Müdürü Hayati Çiçek, Vergi Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, hedeflerinin, etkin idare, mutlu mükellef ve güçlü bir Türkiye olduğunu ifade etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2013 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bilecik'te Vergi Haftası kutlanıyor

Vergi Haftası'nın amacından bahseden Hayati Çiçek, "Vatandaşlarımızın vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarını arttırmak, toplumda ve özellikle yarının mükellefleri ya da ülkenin yöneticileri olacak çocuklarımızda sağlıklı bir vergi bilinci oluşturmaktır. Bilindiği gibi vergi bilinci, Devletin yerine getirmekle yükümlü olduğu kamu giderlerinin karşılanması için, vatandaşların elde ettiği gelirlerden veya servetlerinden yasalarda belirtilen usul, esas ve oranlara uygun olarak katkıda bulunmaları gerektiğini bilme ve hatırlama yeteneğine sahip olmalarıdır" dedi.

Vatandaşların kazançlarının bir bölümünü vergi olarak devlete ödemesinin, kamu harcamaları için devlete güç kazandırdığını söyleyen Çiçek, "Hızlı bir değişim süreci geçiren ülkemizde, vatandaşlarımıza götürülecek olan tüm kamu hizmetlerinin, en seri ve etkin bir şekilde götürülebilmesi için, gerekli olan finansman kaynağının yaratılmasında, vergi gelirlerinin büyük önemi bulunmaktadır. Bozüyük Vergi Dairesi olarak hedefimiz; etkin idare, mutlu mükellef ve güçlü bir Türkiye'dir. Hedeflenen bu yolda vatandaşlarımızın vergi toplama konusunda verdiğimiz hizmete, aile bireylerini de etkileyerek belge alma alışkanlığını yerleştirmemize yardımcı olmalarını ve mükellef odaklı hizmet anlayışımızın bir parçası olarak kamuoyuna sunduğumuz geri dönüşümlü iletişimin, tüm kanallarını kullanarak vergilemenin bizzat içinde olmaları gerekmektedir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber