Heykellerin bu kez de örtüsünü kestiler

Ordu'da daha önce sprey boyayla üzerlerine 'Edep yahu' diye yazılan heykeller siyah örtüyle kapatılmıştı. Heykeli korumak için üzerine örtülen örtüler de kesilerek tahrip edildi. Örtüler daha sonra yama yapılarak onarıldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Mart 2013 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Heykellerin bu kez de örtüsünü kestiler

Ordu Belediyesi'nin geçen yıl Ağustos ayında düzenlediği '2'nci Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'nda 8 heykeltıraş tarafından yapılan 12 heykelden 6'sı Bahçelievler Mahallesi'nde sergiledi.

Bazı kadın heykeller tahrip edilirken, üzerlerine sprey boya ile çirkin sözler yazıldı. Bir çıplak kadın heykelinin göğüs kısmı siyah sprey boya ile boyanırken 'Edep yahu' yazıldı.

Belediye harekete geçerek Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Yüksek Lisans öğrencilerini Ordu'ya getirterek heykellerin temizlenmesini sağladı.

ÖRTÜLER YIRTILDI

Temizlenen heykellerden 4'ü MOBESE kameralarının bulunduğu parklara yerleştirilirken 2 heykel başka yere taşınıncaya kadar geçici olarak parkta bırakıldı. Park içinde heykellerin tahrip edilmemesi için üzerlerinin siyah örtüyle kapatıldı. 2 heykelin örtüsü de bıçakla kesildi. Belediye onarmak için örtüyü heykelin üzerinden alarak atölyeye götürdü.

2 HEYKEL YERİNE TAŞINACAK

Belediye Başkanı Seyit Torun, Bahçelievler Mahallesi'nde park alanı içindeki 2 heykelin önümüzdeki haftalarda taşınacağını bir heykelin Boztepe Mevkii'ne diğerinin kent merkezindeki bir parka yerleştireceklerini ve burada sergileyeceklerini belirten tahrip edilen bir örtünün de onarılarak tekrar heykelin üzerine örtüleceğini belirtti.

TAHRİP EDİLENLER TEMİZLENECEK

Önceki yıllarda yapılan heykellerin de tahrip edildiğine dikkat çeken Başkan Torun, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden yeniden Ordu'ya öğrenci getirterek bunları temizleyeceklerini söyledi. Başkan Torun, şöyle konuştu:

"Maalesef yine zarar verilmeye çalışılıyor. Onları kaldırıp yerlerine yerleştireceğiz. Mevcut olan çizilenleri de tekrar temizleteceğiz. Önceki yapılan heykellere de zarar verildi onları da bir şekilde temizleyeceğiz. Maalesef her zaman söylüyoruz kendini bilmez diye ifade ettiğimiz insanlar bunlara zarar veriyor. Ama Ordu'yu sanat şehri yapmaktan, Ordu'da bu tür heykellerin sayısını artırmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bunları sürekli yenileyeceğiz. Sürekli geliştireceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber