Memur-Sen: Bu imamlara yapılan bir hakarettir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Aralık 2005 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

*Aksu: Diyanet Personelinin sendika kurmasının engellenmesi kabul edilemezdir

*Diyanet Personelinin Sendika Kurabilmesinin Engellenmesi Sivil Topluma Yönelik Bir Darbedir


Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası'nda değişiklikle sendika kurabilecek kamu görevlileri arasından Diyanet Personeli'nin çıkarılmasına yönelik düzenlemeleri değerlendirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilatı'na yönelik yeni taslak hazırlıkları arasında, Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası'nda değişiklik yapılarak sendika kurabilecek kamu görevlileri arasından Diyanet Personeli'nin çıkarılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Aksu, "Bu imamlara yapılan bir hakarettir" dedi. Diyanet Personelinin sendikal faaliyetlerinin engellenmesinin, Türkiye'de sivil toplumun gelişmesine darbe vuracağını söyleyen Aksu, "Bu kabul edilemez" şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlandığı iddia edilen yeni düzenlemenin gerekçesinde "Diyanet ve din hizmetleri sınıfındaki personelin sendikal faaliyetlerde bulunması, Anayasa uyarınca siyaset dışında tutulması özellikle vurgulanan bu görevlileri siyasetin içine taşımıştır. Bu durumun mahzurları herkes tarafından gözlenmiş ve Başkanlık görevlilerinin Anayasa hükmü uyarınca siyaset üstü tutulması amacıyla sendikal faaliyet dışına çıkarılması benimsenmiştir" sözleriyle açıklanmasına sert tepki gösteren Aksu, "Türkiye'deki sendikaların siyasetle direkt bağlantısı olduğu iddia edilemez. Herkesin kendi düşüncesi ve siyasi görüşü vardır. Ancak hiçbir sendika siyasi partilerle bağlantı içinde değildir. Bunun için somut deliller lazımdır. Sendikacılığa siyasetin karıştığını iddia etmek, Türkiye'nin demokratikleşmesine, sivil toplumun gelişmesine yönelik bir tavırdır. Bu suçlama, sivil topluma ve imamlara yapılan bir hakarettir. Bu iddiaları kesinlikle kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

Aksu sözlerine şöyle devam etti: Bu gerekçeden imamların dünya görüşleri ve sendikaları nedeniyle görevlerini kötüye kullandığı şeklinde bir anlam çıkıyor. Bu imamlara yapılan bir hakarettir. AB'ye girilmesini desteklediğini her zaman söyleyen Sayın Bakanın, AB normlarına, ILO normlarına uymak yerine böyle bir tasarı hazırlaması yanlıştır. Sayın Bakandan bu tasarıyı bir an önce geri çekmesini istiyoruz"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber