2013, emniyet kemeri yılı

Kayseri İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, emniyet kemeri takılmadan, 30 kilometre hızla çarpışma olduğunda bile ağır yaralanma riskinin çok fazla olduğunu ifade ederek, emniyet kemeri takmanın önemini vurguladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2013 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2013, emniyet kemeri yılı

İl Emniyet Müdürü Aydın, Cumhuriyet Meydanı'nda trafik ekipleri tarafından durdurulan sürücülere ve yolculara, emniyet kemerinin önemini anlattı. Aydın, bazı sürücülerin kısa mesafeli yolculuk yaptıklarını ve bu nedenle emniyet kemerini takmadıklarını söylediklerini belirterek, aslında emniyet kemerinin kısa mesafelerde özellikle takılması gerektiğini kaydetti. Ölümlü trafik kazalarının yüzde 80'inin, sürücülerin evlerine 30-35 kilometre uzaklıkta ve saatte 55-60 kilometre hızın altında gerçekleştiğini bildiren Aydın, ayrıca kazalardaki ölümlerin yüzde 35'inin şehir içinde ve büyük olasılıkla günlük güzergahlar üzerinde meydana geldiğini kaydetti.

Emniyet kemeri kullanılmıyorsa 30 kilometre hızla çarpıldığında bile ağır yaralanma riskinin çok fazla olduğunu belirten Aydın, "Araştırmalara göre emniyet kemeri takmamış yaralıların yüzde 70'inin 50 kilometreden daha düşük bir hızda yol alırken yaralanıyor. 50 kilometre hızdaki bir çarpma ise 4. kattan düşmeyle eşdeğer yaralanmaya neden oluyor" ifadelerini kullandı.

Aydın, emniyet kemeri takan sürücülere karanfil verirken, emniyet kemeri takmayan sürücülere ise emniyet kemerinin önemini anlatan broşür dağıttı.

-EMNİYET KEMERİ YILI-

Öte yandan, İl Emniyet Müdürü Aydın, Kayseri'de 2013'ün, "Emniyet Kemeri Yılı" olarak ilan edildiğini bildirdi. Aydın, vatandaşlara emniyet kemerinin önemini anlatmak ve uygulamalı olarak göstermek, araç kullanıcılarının olası kazalarda kontrollerini yitirdiklerinde yaşadıkları duruma en yakın tecrübeyi paylaşmak ve hedef grupların trafikte sorumluluk bilincini artırmak amacıyla bir proje geliştirdiklerini ifade etti. Aydın, Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce hazırlanan ve Valilik makamınca onaylanan "Kayseri'de Emniyet Kemeri Hareketi" projesi kapsamında ve "Kayseri Emniyet Kemerini Takıyor" sloganı altında emniyet kemeri hareketine başlandığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber