29 Aralık 2005'in önemli gündem başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2005 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MGK toplantısı
- Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında saat 13.30'da toplanacak.

TBMM Başkanı Arınç'ın progamı
- Meclis Başkanı Bülent Arınç, Kalite Belgesi törenine katılacak. Arınç, saat 15.30'da Afganistan Büyükelçisi Masood Khalili'yi, saat 16.30'da ABD Büyükelçisi Ross Wilson'u kabul edecek.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu'nda 15 yeni üniversitenin kurulmasına ilişkin tasarı ele alınacak.
- TBMM AB Uyum Komisyonu toplanacak.
- TBMM Başkanlık Divanı, TBMM Başkanı Bülent Arınç başkanılğında toplanacak.

Bakanların faaliyetleri
- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, saat 13.00'te sağlık hizmeti ödemelerine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. Unakıtan ayrıca, saat 17.00'te Ankara Ticaret Borsası'nın Aralık ayı meclis toplantısına katılacak.
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, saat 10.00'da Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği'nin 2. Olağan Genel Kurul toplantısına katılacak.
- Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 10.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Kadın, Aile ve Çocuktan Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret ederek SHÇEK Mavi Hilal Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirecek. Bakan Çubukçu daha sonra, Derince İlçesi'nde Özel Eğitim Merkezi, Gündoğdu toplum, Suadiye rehabilitasyon merkezlerini, Yuvacık ve Gölcük saraylı çocuk yuvalarını ziyaret ederek incelemelerde bulunacak.
- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, saat 12.00'de Bayrampaşa Kocatepe Mahallesi'ndeki Kurban Fuarı'nın açılışına katılacak. Eker, saat 15.30'da Balparmak Bal İhtisas Laboratuvarı'nın açılışını yapacak. Saat 17.00'de de Selimiye Veteriner Sağlık Meslek Lisesi'nde, Veteriner Sağlık Hijyenistleri Derneği ile toplantı yapacak.
- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, saat 12.00'de Taksim Meydanı'nda "15 Milyon Aileye 15 Milyon Fidan" kampanyası kapsamında düzenlenecek fidan dağıtım törenine katılacak.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 10.00-13.30 saatleri arasında İTO Meclis Salonu'nda gerçekleşecek Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği ile ilgili toplantıya katılacak.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 14.00'te Yenice Beldesi Şerefli mevkiinde Trakya Birlik Entegre Tesisleri rafine ünitesi açılışına katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, saat 07.30'da Çubuk'ta esnafla görüşecek.
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 12.00'de Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Mustafa Erol ve beraberindeki heyeti kabul edecek. Ağar, Meclis'te basın toplantısı yapacak.
- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Trabzon'da saat 08.30'da basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısı düzenleyecek. Mumcu, daha sonra çeşitli ziyaretlerde bulunacak.
- HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, saat 11.30'da Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesi ve bütçe müzakereleriyle ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, saat 11.00'de "2006 yılı mali bütçesi' ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'nin 40. Olağan Genel Kurul toplantısı, saat 11.00'de yapılacak.
- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ticaret Odaları Konseyi Dönemi 2. toplantısı, saat 10.00'da yapılacak.
- Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı tarafından saat 13.00'te "Hızlı Tüketim Ürünleri Perakendeciliği Projesi" ile ilgili basın toplantısı düzenlenecek.
- Bazı dernek ve halkevleri, saat 18.00'de Şemdinli olaylarıyla ilgili meşaleli yürüyüş yapacak.
- Mamak Belediyesi ve Aile Araştırma Kurumu tarafından saat 13.30'da "Aile İçi İletişim" konulu seminer düzenlenecek.
- Mamak Belediyesi tarafından saat 11.00'da "Dana Güzellik Yarışması" düzenlenecek.
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, saat 11.00'de CRR Konser Salonu'nda "İstanbul Trafiği İçin 116 Çözüm" Projesi kapsamında, 20 kavşak ve tünel yollarının toplu temel atma törenine katılacak. Saat 16.30'da Rusya Federasyonu Başkonsolosluğu'nda, Tataristan Cumhuriyeti'nin 1000. kuruluş yılını kutlayan başkent Kazan ile kardeş şehir İstanbul arasındaki ilişkilerin gelişmesinde katkılarından dolayı, Rusya Federasyonu Başkanı Viladimir Putin adına İstanbul Başkonsolosu Alexander Krivenko tarafından takdim edilecek madalya törenine katılacak. Topbaş, saat 19.00'da da Miniatürk'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı Organik Tarım Projesi kapsamında memleketlerine geri dönmek için müracaat eden ailelerle ve hemşehri dernekleriyle akşam yemeğinde biraraya gelecek.
- MAZLUM-DER İstanbul Şubesi, Hak İhlalleri İzleme Komitesi tarafından hazırlanan Hac Raporu'nu, saat 11.00'de MAZLUM-DER İstanbul Şubesi'nde yapılacak toplantıyla açıklayacak.
- Bakırköy Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen "Bir Yürekten Bin Yüreğe" konulu kampanya kapsamında, saat 14.00'te Bakırköy Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde armağan mağazasının açılışı yapılacak.
- Bağcılar Belediyesi Kadın Şurası, saat 10.00'da Belediye Kültür Merkezi'nde toplanacak.
- İÜ öğrencilerinin çadırlı eylemi, saat 11.30'da Beyazıt Kampüsü önünde devam edecek.
- Pegasus Hava Yolları'nın Diyarbakır'a sefer yapmaya başlaması nedeniyle saat 18.30'da Diyarbakır Class Otel'de Ali Sabancı'nın da katılacağı bir kokteyl verilecek.
- Trabzon'da 6 ve 10 Nisan tarihlerinde yaşanan linç olaylarının sanıklarının yargılanmasına Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.
- Iğdır'ın Aralık İlçesi'ndeki kuş gribiyle ilgili gelişmeler takip edilecek.
- Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne TS-EN-ISO 9001-2000 kalete belgesi verilecek ve bayrak töreni yapılacak.
- İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı kurumsal tanıtımın yapılacağı bir yeni yıl kokteyli verecek.
- Elektrik Mühendisleri Odası, İzmir'de son günlerde yaşanan elektrik arızalarına dair basın toplantısı yapacak.
- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tülay Aktaş Engelliler İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek yılbaşını kutlayacak.
- Erciyes Üniversitesi Düşünce ve Tartışma Kulübü tarafından "Türkiye'de Çağdaşlaşma, Modernleşme ve Muhafazakarlık" konulu konferans düzenlenecek.
- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın, "Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş örgütün faaliyeti çerçevesinde, ihaleye fesat karıştırmak ve resmi evrakta sahtecilik" iddiasıyla Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanmasına devam edilecek.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bakan Çelik meslek lisesi açıyor
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, HOREV tarafından yaptırılan UND Başkanı Çetin Nuhoğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek Türkiye, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu'nun ilk ve tek lojistik meslek lisesi Mehmet Emin Horoz Anadolu Lojistik Meslek Lisesi'nin açılışına katılıyor. Okulun açılışı saat 14.00'te Avcılar, Parseller Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Orhangazi Caddesi Demet Sokak'ta yapılıyor.

AÇEV ve MEB'nin ortak beslenme projesi toplantısı
- AÇEV ile MEB'in "Beslenme Projesi" ile ilgili toplantısı saat 09.00'da Swissotel'de yapılıyor. Toplantıya Bakan Hüseyin Çelik'in katılması bekleniyor.

PETDER'in toplantısı
- PETDER'in düzenlediği "Dünya Enerji Alanındaki Gelişmeler Geleceğe Yönelik Beklentiler ve Türkiye'ye Etkileri" konulu toplantı saat 09.30'da Swissotel'de yapılıyor.

Aygaz'ın toplantısı
- Aygaz'ın "önce güvenlik" ilkesiyle tanıtacağı yeni projeyle ilgili toplantı saat 10.00'da Zincirlikuyu Büyükdere Caddesi'ndeki Aygaz Genel Müdürlük binasında yapılıyor. Projenin tanıtımına sanatçı Şener Şen de katılıyor.


DÜNYA GÜNDEMİ

Irak'ta şiddet olayları
- Tarihi 15 Aralık parlamento seçimlerinin açıklanmasına günler kala ülkedeki şiddet olayları durmak bilmiyor.

Hıristiyan aleminin yeni yıl kutlamaları
- Hıristiyan alemi yeni yıl kutlamalarını sürdürüyor.

Yemen'de kaçırılan Almanların durumu
- Yemen'de Alman diplomat Juergen Chrobog ve ailesinin kaçırılmasıyla ilgili yankılar devam ediyor.

Moskova'da ABD ve Ukrayna aleyhtarı gösteri
- Rusya ile Ukrayna arasındaki doğal gaz anlaşmazlığına ABD'nin müdahalesi olduğu gerekçesiyle Moskova'daki ABD ve Ukrayna elçilikleri önünde protesto gösterisi yapılaması bekleniyor.

Rusya-Ukrayna doğalgaz görüşmeleri
- Rusya ve Ukrayna arasındaki doğalgaz fiyatıyla ilgili görüşmeler devam ediyor.

Stanishev, Avusturya'yı ziyaret ediyor
- Bulgaristan Başbakanı Sergei Stanishev Viyana'da temaslarda bulunacak.

"Worldsat 3" uydusu fırlatılıyor
- ABD'nin "Worldsat 3" uydusu, Rus "Proton M" füzesiyle uzaya fırlatılacak.

"KazSat" uydusu fırlatılıyor
- Kazakistan'ın "KazSat" uydusu Rus "Proton K" füzesiyle uzaya fırlatılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber