Aşkın ikinci duruşmaya katılmadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2005 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rektör Aşkın'ın vareste tutulduğu bugünkü duruşma öncesi, ilk duruşmada ifadeleri alınmayan 4 sanıktan ikisi adliyeye gelirken, ikisinin daha duruşmaya katılması bekleniyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın hakkındaki davanın bugün görülecek ikinci duruşması öncesinde Van Adliye Sarayı önünde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Rektör Aşkın'ın vareste tutulduğu bugünkü duruşma öncesi, ilk duruşmada ifadeleri alınmayan 4 sanıktan ikisi adliyeye gelirken, ikisinin daha duruşmaya katılması bekleniyor.

Bu arada, CHP İstanbul Milletvekili Hasan Fehmi Güneş başkanlığındaki 4 kişilik heyet duruşmayı izlemek için adliyeye geldi.

YYÜ Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Ceylan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fırat Cengiz ile Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin de adliyeye geldiği belirtildi. Bugünkü duruşmada, ilk duruşmanın savcısı Sezgin Kanmaz yerine Metin Dikeç görev alırken, duruşma mahkeme başkanı İlhan Kaya, Hakim Muammer Ballı ile Vahit Baltacı tarafından yürütülecek.

YÜCEL AŞKIN DAVASININ İKİNCİ DURUŞMASI BAŞLADI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın da aralarında bulunduğu 10 sanıklı davanın ikinci duruşması, bu sabah Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

"Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş örgütün faaliyeti çerçevesinde, ihaleye fesat karıştırmak ve resmi evrakta sahtecilik" iddiasıyla hakkında açılan davanın bugünkü duruşmasına, tek tutuklu sanık olan ve YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümü Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altında tutulan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın katılmıyor. İlk duruşmada ifadeleri alınan YYÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Prof. Dr. Hasan Ceylan, Genel Sekreter Prof. Dr. Işık Tepe, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fırat Cengiz ile İspanyol Expansion Firması'nın Türkiye Temsilcisi Mehmet Ümit Ayral'dan sonra, diğer sanıklar YYÜ Genel Sekreter Yardımcısı Salih Yurtkuran, Yazı İşleri Müdürü Şükran Yurtkuran, Yazı İşleri Bilgisayar İşletmeni Bilent Şahin, Özel Güvenlik Şube Müdürü Saffet Kara'nın ifadelerinin alınması bekleniyor.

YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Ceylan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fırat Cengiz ile Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin de duruşmayı takip etmek için adliyeye geldi.

Bu sabah başlayan duruşma öncesi adliye çevresinde zırhlı araçlarla birlikte geniş güvenlik önlemleri alındı. İfadeleri alınacak sanıklar ve müdahil avukatları, duruşma öncesi adliye binasına girdi. Duruşmayı, YÖK Avukatı olduğu belirtilen Haydar Han'ın yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Hasan Fehmi Güneş başkanlığındaki 4 kişilik heyet de izleyecek. Bir önceki duruşmada 8 olan müdahil sayısının bu duruşmada 30'a yükselmesi üzerine salonda yer sıkışıklığı yaşanırken, 5 gazetecinin kurayla duruşma salonuna alınmasına karar verildi. Mahkeme Başkanı İlhan Kaya, Hakim Muammer Ballı ile Vahit Baltacı tarafından yürütülecek bugünkü duruşmada, ilk duruşmanın savcısı Sezgin Kanmaz yerine Metin Dikeç görev alacak.


Duruşmaya ara verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber