Balkanlar üzerinden gelen soğuk havaya dikkat!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2006 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuvvetli rüzgar ile birlikte kar yağışı bekleniyor

Yurdumuz bu gece Balkanlar üzerinden gelen fırtına ve kar yağışının etkisi altına girecek. Kar önce Marmara'da etkili olacak. Hava sıcaklığı 6-8 derece azalacak.

İşte bölgelerde durum:

Yurdumuz bu gece Balkanlar üzerinden gelen fırtına ve kar yağışının etkisi altına girecek. Kar önce Marmara'da etkili olacak.

Bu gece Kıyı Ege'de başlayacak yağışlar yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında devam edecek. Yağışlar Marmara ile Ege ve Akdeniz kıyılarında yağmur, yarın akşam saatlerinden itibaren Marmara'da karla karışık yağmur iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Özellikle kar yağışlarının Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'de etkili olması tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı yarın Trakya'da Cuma günü iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere ( 6-8 derece ) azalacak.

Cuma günü Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve batı Akdeniz dışında kalan tüm bölgeler yağışlı gececek. Yağışlar batı Karadeniz, iç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olmak üzere Doğu Akdeniz kıyıları'nda yağmur, Doğu Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur diğer kesimlerde ise kar şeklinde olacak.

Rüzgar bu geceden itibaren Marmara, Ege ve batı Karadeniz ile iç Anadolu'nun kuzeybatısında güneybatı yönlerden (lodos saatte 45-50 km. hızla) yarın öğle saatlerinden itibaren ise Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeybatı yönlerden (karayel saatte 60-70 km hızla) kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Cuma günü rüzgar şiddetini artırarak Karadeniz bölgesinde kuzeybatı yönlerden (karayel saatte 70-80 km. hızla) fırtına şeklinde, yurdun güney ve doğu kesimlerinde ise güneybatı yönlerden( lodos saatte 45-50 km. hızla) kuvvetli olarak esecek..

Hava sıcaklığı yarın Trakya'da Cuma günü iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere ( 6-8 derece ) azalacak.

Yağışlar Cumartesi günü yurdun büyük bölümünde etkisini kaybederken hava sıcaklığındaki azalmaya bağlı olarak buzlanma ve don olayı görülecek.

Perşembe ve Cuma günleri kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeni ile yurdun kuzey, iç doğu kesimlerde görülecek kar yağışlarının oluşturacağı olumsuz şartlara karşı (soba zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayı ) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.


İşte Yurtta hava tahmini...

Yurtta hava tahminine göre bugün Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Diyarbakır çevreleri yağışlı geçecek.

Akşam saatlerinden sonra yurdun batı kesimleri yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Rüzgar güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerinden sonra yurdun batı kesimlerinde kuvvetlice esecek.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek 3

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 8

İzmir: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 12

Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 15

Antalya: Parçalı bulutlu 15

Samsun: Parçalı, zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı görülecek 9

Trabzon: Parçalı, zamanla çok bulutlu 9

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek - 17

Diyarbakır: Parçalı bulutlu ve zamanla hafif yağmurlu, sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek 7 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber