Önce emekli, sonra üniversite mezunu oldu

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) 21.Akademik yılı 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı sonunda 7 bin 548 öğrencisini mezun etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2013 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Önce emekli, sonra üniversite mezunu oldu

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) 21. Akademik yılı 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı sonunda 7 bin 548 öğrencisini mezun etti. Mezunlar arasında biri vardı ki hem yaşı hem de okul birinciliği ile dikkat çekti. Emekli olduktan sonra 54 yaşında Çine Meslek Yüksek Okulu'na kayıt yaptıran 56 yaşındaki Abdullah Afşin okulundan birincilikle mezun olarak okumanın yaşı olmadığını gösterdi.

Aydın'ın Çine ilçesinde yaşayan ve uzun yıllar siyasetle de uğraşan Abdullah Afşin, emekli olduktan sonra hayattaki en büyük özlemlerinden biri olan Üniversite eğitimine başladı. İlçesinde bulunan ADÜ Çine Meslek Yüksek Okulu'na kayıt yaptıran 56 yaşındaki emekli delikanlı kısa sürede hem okuluna hem de arkadaşlarına uyum sağladı ve okulunu birinci olarak bitirerek üniversite diplomasını aldı.

"ARTIK MEZARIMDAKİ OTLAR AĞLAMAYACAK"

Hayattaki en büyük idealinin üniversite mezunu olmak olduğunu ve emekli oluncaya kadar değişik nedenlerden dolayı bu idealini gerçekleştiremediğini belirten Abdullah Afşin, "Üniversite okumayı o kadar istiyordum ki, hayattaki en büyük ideallerimden biri buydu. 'Eğer üniversite diploması almadan ölürsem mezarımda biten otlar ağlasın' diye ahdettim. Allah'a şükür ki bu emelime ulaştım. Artık mezarımda biten otlar ağlamayacak. Okumayı çok severim. Üniversiteye kayıt yaptırdığımda bu yaştan sonra ne okuyup da ne yapacağımı soranlar oldu. Ben okumayı çok seviyorum" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber