Isparta'da mermer ve taş ocakları çalıştayı

ISPARTA'da bugün başlayan ve yarın sona erecek Mermer ve Taş Ocaklarının Rehabilitasyonu Çalıştayı'nda Türkiye'de 65 bin 179 hektarlık alanda 25 bin 30 maden ocağının faaliyet gösterdiği açıklandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Haziran 2013 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Isparta'da mermer ve taş ocakları çalıştayı

Isparta'da, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliğiyle Mermer ve Taş Ocaklarının Rehabilitasyonu Çalıştayı düzenlendi. Barida Otel'deki çalıştaya, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Isparta Vali Yardımcısı Cengiz Ata, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Sabri Kiriş, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç katıldı.

25 BİN 30 MADEN OCAĞI VAR

Çalıştayın açılışında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müşaviri Murat Bakkaloğlu ise mermer ve taş ocakları alanlarının rehabilite edilmesi konusunda bilgiler verdi. Türkiye'de 65 bin 179 hektarlık alanda 25 bin 30 maden ocağının faaliyet gösterdiğini belirten Bakkaloğlu, bu faaliyetlerin toplam orman varlığının binde 3'ne tekabül ettiğini söyledi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Sabri Kiriş ise AB'ye aday olan Türkiye'nin çevre faslının 2009'da açıldığını, doğa koruma konularının da bu fasıl altına müzakere edildiğini anlattı. Kiriş, AB'nin doğa korunmasında ülkelere kuş ve habitat direktiflerinde bulunduğunu vurguladı. Bu direktiflerinin yerine getirilmesi için çalışmalar yapıldığını kaydeden Kiriş, "AB direktifleri ve günümüz ihtiyaçları da dikkate alınarak Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun tasarısı hazırlanarak, TBMM'nin gündemine sunulmuştur. Bu kanunla doğayı tahrip edenlere tanzim yükümlülüğü getirilmektedir. Kanun, koruma alanlarında yapılacak her türlü plan ve projelere Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu'na (ÇED) benzer, fakat ÇED'den farklı ekolojik etki değerlendirme raporunu getirecektir. Ayrıca HABITAT uyum, AB mevzuatına göre değerlendirmeye tabi tutulacak" diye konuştu.

MADENCİLİĞİN KATKISI 35 MİLYAR DOLAR

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç ise madenciliğin Türkiye ekonomisine katkısının 35 milyar dolar olduğunu söyledi. Çalıştay, konuşmaların ardından oturumlarla devam etti.

Çalıştay, yarın sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber