Eskişehir'den Çin'e lületaşı ihracatı

Eskişehir'in dünyaca ünlü lületaşından yapılan çeşitli ürünler Çeşitli sanayi kuruluşları ile tüm dünyaya önemli miktarda birçok ürün ihraç eden Eskişehir, lületaşını da bu listeye ekliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2013 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eskişehir'den Çin'e lületaşı ihracatı

Dünya genelinde taklit alanında ün yapmış olan ve gerçek ürünlerin neredeyse tamamının taklidini yapabilen Çin'e Eskişehir'den bol miktarda lüle taşı ihraç edilmesi planlanıyor. Bu amaçla Eskişehir'e gelen iş adamı ve elektronik ürün üreticisi Çinli Mali Fu, ülkesine lüle taşı ürünler götürüp satmayı planladığını anlattı. Lületaşından yapılan birbirinden güzel eserlere hayranlık duyduğunu anlatan Fu, Çinlilerin bu ürünleri büyük ilgi göstereceklerini inandığını söyledi.

Çinli Mali Lu'nun ziyaret ettiği Eskişehir Esnaf Sarayı'nda lületaşı üzerine işyeri bulunan ve ayrıca üretimi de yapan Onur Arda ise, özellikle Çinlilere lületaşı ve süs eşyası satmaktan onur duyacağını belirtti. Lületaşının çok değerli bir hammadde olduğunu belirten Arda "Artık bizlerde ülke olarak yerli ürünlerimizi üretip dış ülkelere göndermeliyiz" diye konuştu. Çinli iş adamı Mali Fu ile lületaşı olmak üzere çeşitli konularda işbirliği yollarını aradıklarını belirten Onur Arda, Mali Fu'nun daveti üzerine gelecek ay bolca lüle taşı ile Çin'e gideceğini de sözlerine ekledi.

Çinli iş adamı Mali Fu'nun hem arkadaşı hem de tercümanı olan Shalaan Alzitawi ise, Çinlilerin son yıllarda Eskişehir'de üretilen lüle taşına çok ilgi gösterdiklerini söyleyerek, hem kendisinin hem de Mali Fu'nun Eskişehir'e çok hayranlık duyduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber