Kendisiyle evlenmeyen kadını öldüren sanık yargılandı

İZMİR'de, evlilik teklifini reddettiği gerekçesiyle bir çocuk annesi Pınar Ünlüer'i pompalı tüfekle öldürüp, bir kadını da yaraladığı suçlamasıyla tutuklanan Okan Ö.'nün yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Temmuz 2013 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kendisiyle evlenmeyen kadını öldüren sanık yargılandı

'Tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'kasten yaralama ve mala zarar verme' suçlarından da 9 yıl hapis cezası istenen Okan Ö., ilk kez ifade vererek, "İlişkimiz olmadığını ailesine inandırmış. Ağzımdan çıkacak kelimeler onlara zarar vermesin diye bugüne kadar sustum, bu aşamaya kadar ben insanların gözünde saplantılı bir sapık olarak göründüm" dedi.

Konak İlçesi Gültepe semtinde 3 Aralık 2012 tarihinde 24 yaşındaki Okan Ö., çocuğunun okuldan çıkmasını bekleyen 29 yaşındaki Pınar Ünlüer'e av tüfeğiyle ateş açmıştı. Olayda Ünlüer yaşamını yitirirken 34 yaşındaki Ezgi Balcı yaralanmıştı. Yakalanan Okan Ö, ifadesinde, yaklaşık 2 yıl önce boşanan Pınar Ünlüer'i evlilik teklifini kabul etmediği için öldürdüğünü söylemiş, tutuklanmıştı.

SALONUN BOŞALTILMASINI İSTEDİ

İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde ikinci celsesi yapılan duruşmada, hakkında TCK'nın 82. maddesi kapsamında 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'kasten yaralama ve mala zarar verme' suçlarından da 9 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık Okan Ö., vekili Ramazan Ayyıldız, ölen Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer, davaya katılan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Senem Deniz Kural, vekili Perihan Çağrışım Kayadelen hazır bulundu. Sanık avukatı Ayyıldız, sanığın savunmasının alınması için salonun boşaltılmasını ve yalnız dinlenmesini talep etti. Mahkeme heyeti, bu talebi oybirliğiyle redderek, duruşmanın açık yapılmasına karar verdi.

İLK KEZ İFADE VERDİ

Sanık Okan Ö, savunmasında, bugüne kadar sustuğunu, maktul ile önceye dayanan bir ilişkisinin olduğunu ileri sürerek, "Ben onunla platonik aşk yaşamadım. Ama ilişkimiz olmadığını ailesine inandırmış. Ancak ağzımdan çıkacak kelimeler onlara zarar vermesin diye bugüne kadar sustum, bu aşamaya kadar ben insanların gözünde saplantılı bir sapık olarak göründüm. Bunları ve yaşadıklarımı yazılı savunmamda anlattım, ancak savunmamın duruşmada okunmasını istemiyorum" dedi.

ÖNCEDEN PLANLADI

Ölen kadının babası zeki Ünlüer, sanığın önceden planlayarak kızını öldürdüğünü, şikayetçi olduğunu ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini söyledi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu vekili Kayadelen, sanığın savunmasını kabul etmediklerini, sanığın iddia ettiği gibi bir ilişki olsa dahi bunun suçu ortadan kaldırmayacağını, en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ettiklerini bildirdi. Mahkeme heyeti, soruşturma aşamasında tanık olarak dinlenen ve başka suçtan tutuklu olan Uğur Türkay ve Bolat Karga'nın bir sonraki celseye zorla getirilmelerine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA

Dava sonrası adliye önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, 'Kadın kardeşlerimiz öldürülmesin' yazılı pankart ve cinayetlerde hayatını kaybeden kadınların fotoğraflarıyla eylem yaptı. Grup adına açıklama yapan Ayşe Teoman, Pınar Ünlüer'in sanığın tehditleri sonrasında polise başvurduğunu, ancak polisten "Biz bu işlerle ilgilenmiyoruz" yanıtını aldığını, ifadesi dahi alınmadan evine gönderildiğini, bunun ölüme gönderilmek olduğunun görüldüğünü söyledi. Teoman, Başbakan, İçişleri Bakanın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve tüm yetkilileri kadınların öldürülmemesi için göreve çağırdıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber