İki gün yağmurdan sonra yine kar geliyor

Haber Giriş : 09 Şubat 2006 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 Soğuk ve karlı hava iki günlük aradan sonra yeniden yurdu etkisi altına alacak. İstanbul yarın yağmurlu, cumartesi karla karışık yağmur altında, pazar günü ise yeniden kar yağışı geliyor. İstanbul'da kar yağışının pazartesi günü de etkili olması bekleniyor. Yarın ve cumartesiyi karla karışık yağmurlu geçirecek Ankara da pazar günü kar yağışı altında. Antalya ve Adana önümüzdeki üç gün, İzmir pazara kadar sağanak yağışlı.

Hava sıcaklığı yarın tüm yurtta artarken, cumartesiden itibaren düşmeye başlıyor. Pazartesi günü ise tüm yurtta hissedilir derecede azalacak. En düşük hava sıcaklıkları İstanbul'da 0/2, Ankara'da -2/1, İzmir'de 5/8, Antalya'da 7/15, Adana'da 7/14 ve Erzurum'da -5/2 derece olacak.
     
     Gün gün hava durumu

      YARIN Trakya karla karışık yağmurlu, Marmara ve Batı Karadeniz yağmur alıyor. Kıyı Ege ve Akdeniz'de şiddetli sağanak yağış bekleniyor, sel ve su baskınlarına dikkat! Güneydoğu Anadolu da sağanak yağışlı. Kar yağışı Bolu çevresi, İç Ege, İç ve Doğu Anadolu'nun batısında görülecek... Yurdun tamamında şiddetli lodos esiyor.
     
CUMARTESİ
günü yurdun tamamı yağış altında. Marmara ve Batı Karadeniz'in kıyısı karla karışık yağmurlu, Kıyı Ege ve Akdeniz etkili sağanak yağmur altında. Karadeniz'in kıyısı, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güneyi ve İç Anadolu'nun genelinde yağmur bekleniyor. Diğer bölgelerde kar yağışı sürüyor...
     
PAZAR günü kar yağışı tüm bölgeleri etkisi altına alıyor. Marmara, Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da kar yağışı görülecek. Akdeniz'de sağanak yağmur, Güneydoğu Anadolu'da yine yağmur var. Edirne ve Kıy Ege çok bulutlu... İç bölgelerde etkili kar yağışı bekleniyor. Rüzgar, poyraza dönüyor...
     
PAZARTESİ
günü Doğu Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, İç Ege ve Doğu Anadolu'da kar yağışı devam ediyor. Özellikle iç bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don görülecek. Günü Doğu Akdeniz yağmur, Güneydoğu Anadolu ise karla karışık yağmurlu geçirecek.
    
SALI günü soğuk ve kar yalnızca Karadeniz ile Doğu Anadolu'ya sıkışıyor... Batı bölgelerimizde hava açıyor, Kıyı Ege ve Akdeniz'de parçalı bulutlu bir gün yaşanacak. Marmara, İç Ege ve İç Anadolu'da gökyüzü sisli, iç bölgelerde yine kuvvetli buzlanma ve don bekleniyor...
     

Çankırı'da son 56 yılın en soğuk gecesi: -25 derece

ÇANKIRI'da son 56 yılın en soğuk kış mevsimi yaşanırken, hava sıcaklığı sıfırın altında 25 dereceye kadar düştü. Kentteki kar kalınlığı 26 santimetre olarak ölçüldü.
     
Bolu'da etkili kar

BOLU'da aralıklarla yağan kar, dün akşam saatlerinde etkisini artırdı. Akşam saatlerine doğru etkisini arttıran kar yağışı, şehir içi trafiğini aksattı. Bolu Dağı'nda da aralıklarla etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi.
     

Kar, Ege'yi de teslim aldı

GEÇEN haftalarda son yılların en soğuk günlerininin yaşandığı Ege Bölgesi, bu kez Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisine girdi. Ege'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı yeniden başladı. 55 köy yolu kardan kapanan Manisa'nın üç ilçesinde okullar bir gün tatil edildi. Balıkesir'de 323 köy yolu kapanırken 98 köy elektriksiz kaldı, 6 ilçede okullar tatil edildi. Çanakkale Merkez ile 8 ilçede okulların kar tatili bir gün uzatıldı. İzmir'in sahil ilçelerinden Seferihisar'da kar sürprizi yaşandı.
     
     EN ÇOK BALIKESİR ETKİLENDİ

Balıkesir'de kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili olurken, 323 köy yolu kapandı, enerji hatlarındaki arızalar nedeniyle 98 köy elektriksiz kaldı. Kar eğitimi de etkiledi. Bandırma, Marmara, Erdek ilçelerinde okullar bugün de tatil edildi. Balya'da tüm okullar, Sındırgı'da ise ilköğretim okulları bir gün tatil edildi. Havran'da ise köylerde taşımalı eğitime iki gün ara verildi.
     
     SEFERİHİSAR BEMBEYAZ OLDU

İzmir'in Seferihirar İlçesi halkı kar sürprizi ile uyandı. Gece boyunca yağan kar, Seferihisar'ı beyaz örtüsü ile kapladı. Ege'nin kıyı bölgelerinden biri olan ve çok nadir görülen kar Seferihisar'da büyük bir şaşkınlık yarattı. Kara alışkın olmayan ilçe halkı yolda yürümekte zorlandı.
     
     ÇANAKKALE'DE KAR TATİLİNE DEVAM

Çanakkale'de merkez ile ilçeler arasındaki tüm karayolları açık olmasına karşın bazı köy yolları halen kar nedeniyle kapalı bulunuyor. Ulaşılamayan köylerde elektrik kesintileri de devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okulların iki gün kapalı olduğu Çanakkale'de, Ayvacık, Ezine ve Bozcaada dışındaki ilçeler ile merkezde kar tatili bir gün uzatıldı. Çanakkale Merkezi ile diğer 8 ilçe Biga, Bayramiç, Çan, Eceabat, Gelibolu, Gökçeada, Lapseki ve Yenice'de ilköğretim ve liselerde yarın dersbaşı yapılacağı bildirildi.
     
     MUĞLA'DA YAĞMUR

      Önümüzdeki iki gün Muğla'da yağmur bekleniyor. Hava sıcaklıkları gündüz 10-12 derece, gece ise 1-2 derece civarında tahmin edilirken, bölgede kuvvetli lodos bekleniyor. Milas-Boğayokuşu ve Denizli-Kale karayolunun bazı bölümlerinde buzlanma ihtimaline karşı sürücüler ile bölgedeki seracılar don nedeniyle uyarıldı.
     

Erzurum'da bahar

ERZURUM'da hava sıcaklığı 5 dereceye çıkınca, kentte yaşayanlar karsız zeminde yürümenin tadını çıkardı. Belediyenin temizlik işçileri cadde ve sokakları süpürerek temizledi.

İstanbul olmak üzere bir çok büyük kentte etkisini hissetiren soğuk ve karlı hava, Erzurum'da yerini bahardan kalma bir güne bıraktı. Kent sakinleri mevsim normallerinin üzerinde olan sıcak havayı fırsat bilerek kendilerini dışarı attı. Bahardan kalma bir günün keyfini ayakkabı boyatarak ve caddelerde gezerek çıkaranlar, ?Kara kışta bahar havasını yaşatan Erzurum bizi de şaşırttı. İstanbul gibi birçok metropolde hayat durma noktasına gelirken Türkiye'nin en soğuk kenti olarak bilinen Erzurum'da bahar havası yaşanıyor'' dedi.

Geçen yıl bu mevsimde evlerinde oturarak kış mevsimini geçirdiklerini anlatan ayakkabı boyacıları, yaz aylarında çalışıp kış ayında yediklerini belirterek, ?Havalar güzel gidince boya sandıklarımızı alıp dışarı çıktık. Sokakta ayakkabısnı boyatmayı özleyenler ilgi gösterince işlerimiz çok iyi gitti. Kısa günün karı buna derler'' diye konuştu.

Öte yandan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklıklarında önemli değişilik olmayacağını belirtti. Yetkililer aralıklarla kar yağışı beklendiği Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığının gün içerisinde beklenen en düşük hava sıcaklığının Ağrı'da sıfır, Kars ve Ardahan'da 2, Iğdır'da 4, Erzurum'da 5 ve Erzincan'da 8 derece olacağını belirtildi.

Milliyet


Kar gidiyor sıcak geliyor

Dünden itibaren İstanbul'da kar yağışı etkisini yitirdi, sıcaklık artacak. Eğitime de bugün başlanıyor.

İSTANBUL'da kar dünden itibaren etkisini yitirdi. Yarıyıl tatilinin ardından kar nedeniyle eğitime ara veren ilk ve orta öğretim okullarındaki öğrenciler bugün okullarıyla buluşacak. İstanbul Valisi Muammer Güler, telafi eğitiminin Öğretmenler Kurulu kararıyla planlanacağını söyledi.

Karın etkili olduğu günlerde İstanbul'da sokaklardan toplanarak barınma merkezlerine yerleştirilenlerden, şartları uygun olanlar, Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü'nde misafir ediliyor. 23-26 Ocak tarihleri arasında barınma olanağı sağlanan 80 kişiden 62'si sokaklara geri döndü. Sosyal incelemeleri sürdürülen 18 kişi ise Darülaceze yaşam sitelerine yerleştirilecek.

İstanbul'da don etkisiyle ortaya çıkan "siyah buz" kazalara neden oldu. Önceki gece 24.00'den dün 09.00'a kadar meydana gelen 16 trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Uzmanlar, don riskine ve siyah buza karşı sürücüleri uyardı.

Dinamitle açabildiler

BİTLİS- Diyarbakır karayolunun Baykan ilçesi çıkışında önceki gün meydana gelen heyelanda düşen dev kayalar yolu ulaşıma kapattı. Karayolları 112'nci Şube Şefliğine ait iş makineleri, tüm çalışmalarına rağmen kaya kütlelerini temizleyemedi. Bunun üzerine yolda güvenlik önlemi alan ekipler, kayaları delerek dinamit lokumları yerleştirdi. Dinamitlerin patlatılmasıyla, dev kayalar küçük parçalara bölündü. Karayolları ekiplerinin 2 saat süren çalışması sonucu kaya parçaları yoldan temizlenerek karayolu ulaşıma açıldı. Karayolları 112'nci Şube Şefi Remzi Duruk, aşırı yağışların heyelana neden olduğunu, son 2 ay içinde düşen kaya parçalarından yolun 3 kez ulaşıma kapandığını söyledi. Dev kayaların iş makineleriyle kaldırılmasının imkansız olduğunu belirten Duruk, dinamitle parçalamak zorunda kaldıklarını kaydetti.

Sağ olasın Mehmetçik

HAKKÁRİ'nin Çukurca İlçesi'nde doğum yaptıktan sonra kanaması artan 38 yaşındaki Şükran Kaya ile doğum sancıları tutan 21 yaşındaki Perihan Özer'in imdadına Mehmetçik yetişti. Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na ait helikopterin getirdiği hastalar Hakkári Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hasta yakını Veysel Özer, "Sağ olsun imdadımıza Mehmetçikler yetişiyor. Onlara minnettarız" dedi.

Doğaya destek

KAYSERİ'de ağır kış şartları nedeniyle aç kalan yabani hayvanlara yiyecek desteği sağlanıyor. Çevre ve Orman Müdürlüğü Mühendisi Mustafa Atalay, yabani hayvanların olumsuz hava koşullarında beslenme ve barınma sorunu yaşadıklarını, ekolojik dengenin korunması için bu hayvanlara yiyecek sağladıklarını bildirdi. Yabani hayvanların uğrak yerlerine 800 kilogram buğday, 100 kilogram sakatat ve 50 kilogram ot bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber