Polis'ten hurdacı kardeşlere 'Atatürk Maskı' uyarısı

Zonguldak'ta, çöpte bulduklarını iddia ettikleri Atatürk Maskı'nı el arabasında taşıyan hurdacı 18 yaşındaki Ramazan A.ve kardeşi 17 yaşındaki O.A.'yı polis durdurdu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Ağustos 2013 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis'ten hurdacı kardeşlere 'Atatürk Maskı' uyarısı

Zonguldak'ta, çöpte bulduklarını iddia ettikleri Atatürk Maskı'nı el arabasında taşıyan hurdacı 18 yaşındaki Ramazan A. ve kardeşi 17 yaşındaki O.A.'yı polis durdurdu. Polis, Atatürk Maskı'nı çöpün içinde taşımamaları konusunda hurdacıları uyardı.

Dün saat 20.00 sıralarında '155 Polis İmdat' hattını arayan bir kişi, 2 gencin hurda taşıdıkları el arabasının önünde Atatürk Maskı bulunduğunu ve çalınmış olabileceği ihbarında bulundu. İhbar üzerine A. kardeşleri Karaelmas Mahallesi'nde durduran polis, plastik malzemeden yapıldığı anlaşılan Atatürk Maskı'nı nereden aldıklarını sordu. Ramazan A., mahalle arasındaki bir çöp kutusunda bulduklarını ve satmak için aldıklarını söyledi. Polis, yaptığı incelemede herhangi bir suç unsuruna rastlamazken, Atatürk Maskı'nı iki kardeşe iade etti. O.A., Atatürk Maskı'nı el arabasının içindeki kartondan yapılmış çöp kutusuna koymak isteyince polis, "Çöpün içine koymayın. Çöpe atmayın kalbinizde taşıyın" diyerek uyardı. Bunun üzerine O.A., çöpe attığı Atatürk Maskı'nı alarak el arabasının koydu.

Ramazan A., çöplerden hurda toplayarak geçimlerin sağladıklarını belirterek, "Atatürk Maskı'nı çöpte bulduk, biz de satmak için aldık. Topladıklarımızı kardeşimle beraber satıp bayram harçlığı yapacağız" dedi. Polisin işlem yapmadığı hurdacı kardeşler, çöp toplamak için olay yerinden uzaklaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber