Osmancık Belediyesi'nin 7 milyon TL'lik su yatırımı için yer teslimi yapıldı

Çorum'un Osmancık ilçesinde 50 yıllık alt yapı sorununa neşter vurulan büyük alt yapı projesinin ikinci etabı olan su hatlarının değiştirilmesi için İller Bankası tarafından gerçekleştirilen ihaleyi yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2013 23:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Osmancık Belediyesi'nin 7 milyon TL'lik su yatırımı için yer teslimi yapıldı

Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, düzenlediği basın toplantısında çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Büyük alt yapı projesi kapsamında kanalizasyon şebeke hatlarının değişiminin tamamlandığını ve ikinci etap olan su şebeke hatlarının değişimi, iki modern su deposunun kurulması ve yağmur suyu hatlarının değişimi işi için yüklenici firma Alken İnşaat'a yer teslimi yapıldığını açıklayan Başkan Yazıcı, alt yapıda ikinci etap yatırımlarının hızla süreceğini bildirdi.

İkinci etap alt yapı yatırımlarında su hatlarının değişiminin yanı sıra su için 7 milyonluk yatırımın sunulacağını ifade eden Başkan Yazıcı, "7 milyon TL değerindeki ikinci etap alt yapı yatırımlarımız üç bölümden oluşuyor. İlk bölümde ilçemizde 50 yıldır kullanılan, çeşitli sıkıntılar nedeniyle su kesintisi sorunlarını beraberinde getiren, sağlıksız ve ömrünü tamamlayan su şebeke hatlarının değişimidir. Bu kapsamda 55 kilometre uzunluğundaki su şebeke hatları, modern ve sağlıklı su ulaşımını sağlayacak yeni borularla değiştirilecektir. İkinci bölümde ise; yine uzun yıllardır kullanılan yetersiz olan su depolarımızdır. Gemici mahallemizde bulunan 100 tonluk su deposu bin tonluk depo ile değiştirilecek, Çiftlikler Mahallesi Damatoğlu mevkisinde bulunan 200 tonluk su deposu da 2 bin tonluk depo ile değiştirilecek. Seramik kaplama ve paslanmaz bölümlerden oluşan bu iki su depomuz ile su depolarımızın hacimleri 10 kat artırılacak böylece hijyenik depolar sayesinde sağlıklı su ulaşımı sağlanacak, daha fazla su depolama imkanı sunulacaktır. Üçüncü bölümde yer alan ve diğerleri kadar önemli olan yağmur suyu hatlarının değişiminde de önemli adımlar atacağız. 5 kilometre uzunluğundaki yağmur suyu hatlarının değişiminin ilçemizdeki sel ve su baskınlarına karşı önlemdir. İlçemizde bulunan dağlardan yağışlar sonrasında merkeze ulaşan ve baskınlara neden olan sel sularını direkt olarak Kızılırmak'a akışı sağlanarak sel baskınlarının önüne geçilecektir" dedi.

Alt yapı için kazılan 150 cadde ve sokağın sıcak asfaltına kavuşturulacağını ifade eden Başkan Yazıcı, Osmancık Belediyesi'nde tarihin en büyük ihalelerinden birisi olan sıcak asfalt ihalesini de gerçekleştirdiklerini söyledi. Yazıcı, bu ihale ile alt yapı nedeniyle kazılan ve su şebeke hat değişiminin tamamlandığı bölgelerde hemen çalışmalara başlayacaklarını ve hat değişiminin tamamının bitmesini beklemeyeceklerini dile getirdi.

Yazıcı, söz konusu asfalt yatırımı ve ihalesinin belediyenin tarihinde kendi öz kaynakları ile gerçekleştirdiği en büyük ihale özelliğine sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber