50 öğrenci Kosova-Makedonya turu için hareket etti

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Balkanlar ve Türk Dünyası ülkelerine gönderilecek 5 bin 400 öğrenciden 50'si Kosova-Makedonya turu için otobüsle hareket etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2013 22:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
50 öğrenci Kosova-Makedonya turu için hareket etti

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Balkanlar ve Türk Dünyası ülkelerine gönderilecek 5 bin 400 öğrenciden 50'si Kosova-Makedonya turu için otobüsle hareket etti.

Vilayet Meydanı'nda düzenlenen programda konuşan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, binlerce gencin Balkanlara, Orta Asya'ya ve Türk dünyası ülkelerine gitmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Öğrencilerin yurtdışına gitmelerinin hayatlarında güzel bir hatıra olarak kalacağını ifade eden Tuna, "Orada yeni insanlarla tanışacaklar, bize ait bu ülkelerle ortak kültür mirasımızın izlerini de görme imkanı bulacaklar. Ecdadımızın yaptığı güzel eserleri görme imkanı bulacaklar. Oradaki anılarını, döndüklerinde bizimle paylaşmalarını isteyeceğiz. Faydalı bir gezi olmasını temenni ediyorum. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Türk Dünyası Kültür Başkenti olmamız Eskişehir için çok önemli bir fırsat. Türk dünyasından da buraya çocuklar gelecek, onları ağırlayacağız. Aramızdaki ilişkileri geliştirip, sevgiyi ve kardeşlik bağlarını güçlendireceğiz. Çocuklarımıza 'yolları açık olsun' diyorum sağ salim gidip gelirler inşallah" dedi.

Vali Tuna, konuşmaların ardından yurtdışına çıkacak 50 öğrenci aileleriyle vedalaşarak, meydanda bekleyen otobüsün önünde fotoğraf çektirdi. Otobüs daha sonra tur için valilik önünden hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber