Milli Eğitim Bakanlığı'nda bürokrat operasyonu

Haber Giriş : 17 Mart 2006 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlıktaki üst düzey bürokratlara yönelik operasyon başlattı. İlk planda 2 genel müdür ile 2 bağımsız daire başkanı görevden alındı.

?Kan değişiminin' emeklilik, istifa veya görevden almalarla devam edebileceği ifade ediliyor. Bu kapsamda ocak ayında görevine son verilen Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Ali Haydar Sıldıroğlu'nun yerine Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanı Ruhi Kılıç getirildi. Kılıç'ın yerine Ulusal Ajans'tan İbrahim Demirer verildi. Geçen hafta ise Eğitim Araçları ve Donatım Dairesi Başkanı Murat Kıraç, bakanlık müşavirliğinde görevlendirildi. Kıraç'tan boşalan başkanlığa da İşletmeler Dairesi uzmanlarından Ömer Erduran verildi. Önceki gün, Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Bekir Turgut bakanlık müsteşarlığında görevlendirildi. Turgut'tan boşalan genel müdürlüğe Hizmet İçi Eğitim Daire Başkanı Sadettin Sabaz getirildi. Sabaz'dan boşalan başkanlığa Personel eski Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Fikret Bayraklı verildi.

Operasyonun son ayağında, Okul İçi ve Beden Eğitimi Daire Başkanı Ali Eker görevinden alındı. Bakan Çelik, Eker dışında görevden alınanları yeni görevlere getirirken, yine kendisi görevden almış oldu. Öte yandan geçtiğimiz birkaç ay içinde bakanlık içinde başka atamalar da gerçekleşti. Bu kapsamda Afyon eski Milli Eğitim Müdürü Necdet Özsoy, Erkek Teknik Öğretim Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilirken, Sınavlar Daire Başkanı iken geçen yıl bu görevinden alınan Selim Mutlu, Personel Genel Müdürlüğü'nde Sicil ve Emeklilik Daire Başkanlığı'na getirildi. Sınavlar Daire Başkanlığı'nı yürüten Oğuz Erbil'den boşalan göreve ise Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü şube müdürlerinden Mustafa Nadir Çalış atandı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber