Erzincan Belediyesi daha kaliteli su için çalışma başlattı

Erzincan Belediyesi, 35 Milyon Avro büyüklüğündeki Cansuyu Projesi ile yenilenen içme suyu şebekesinin ardından şimdi de Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün kuracağı içme suyu barajı ile vatandaşların daha kaliteli su tüketimini sağlamak amacıyla kolları sıvadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2013 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erzincan Belediyesi daha kaliteli su için çalışma başlattı

Erzincan Belediyesi, 35 Milyon Avro büyüklüğündeki Cansuyu Projesi ile yenilenen içme suyu şebekesinin ardından şimdi de Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün kuracağı içme suyu barajı ile vatandaşların daha kaliteli su tüketimini sağlamak amacıyla kolları sıvadı.Sondaj ile yer altından su çekerek elde edilen içme suyu yerine kurulacak bir içme suyu barajı sayesinde Erzincan halkının daha kaliteli suya ulaşması sağlanacak.

Proje kapsamında Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır'ı ziyaret eden Es Proje Mühendislik Müşavirlik Ltd, Şti Genel Müdürü Salih Bilgin Akman ve Proje Mühendisi Engin Altıntaş yapılacak çalışmalar hakkında değerlendirme toplantısı yaparak bilgiler verdiler. Toplantıda Belediye Başkan Yardımcıları Sami Mollaoğulları ve Osman Terzioğlu da hazır bulundu. Konu hakkında açıklama yapan Es Proje Mühendislik Müşavirlik Ltd, Şti Genel Müdürü Salih Bilgin Akman: "Erzincan içme suyu projesi kapsamında planlanan Dereköy Barajı, Şoran Deresi üzerinde Fırat Nehrinin sol sahilinde yaklaşık 1383 metre normal su seviyesinde ve temelden 85 ila 90 metre yüksekliğindedir. Baraj arıtma tesisimizin yeri ise Söğütözü Kasabasının dağ yamaçlarında 1310 ila 1315 kodlarında bulunmaktadır. 150 bin nüfuslu Erzincan ve civarının tüm su ihtiyacını karşılayacak. Proje 2015 ila 2016 yılları arasında tamamlanacak." Dedi.Daha sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise şunları söyledi." Gelecek planlarını 2023 Türkiye hedefine paralel devam ettiren Erzincan Belediyesi yine büyük bir projeye imza atıyor. Avrupa Birliği destekli olarak yürüttüğü içme suyu hattının değişmesi, atık su ve arıtma tesisin yeniden yapılmasının ardından su kaynaklarımızın yenilenmesi ile ilgili de çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda yaptığımız çalışmalar neticesinde DSİ Bölge Müdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım Beyefendi'nin ve Milletvekilimiz Sebahattin Karakelle beyin destekleri ile içme suyu barajı planlama çalışmalarını sürdürüyoruz.İçme suyu barajının bitirilmesi ile Erzincan daha sağlıklı daha ucuz maliyetli suya kavuşacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber