Kadınlara erkek gardiyan araması

Antalya’nın Alanya İlçesi L Tipi Kapalı Cezaevi’nde yatan siyasi suçlardan tutuklu kadınlar, erkek infaz koruma memurları hakkında Adalet Bakanlığı’na dilekçeyle şikâyette bulundu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Kasım 2013 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da Gezi Parkı olayları, ODTÜ, Ahmet Atakan'ın ölümü ve 12 Eylül darbesinin yıldönümü protestolarına katıldığı gerekçesiyle 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçundan tutuklanan ve Alanya Mahmutlar L Tipi Cezaevi'nde A-11 no'lu koğuşta kalan siyasi tutuklu kadınlar, Adalet Bakanlığı'na dilekçeyle şikayette bulundu.

20 yaşındaki Ayşe Deniz ve koğuş arkadaşlarının şikayetine ilişkin bilgi veren baba Ömer Faruk Karacagil, geçen eylül ayında Bingöl Cezaevi'nde gerçekleşen firar olayından sonra denetimlerin psikolojik tacize kadar vardığını söyledi.

PSİKOLOJİK TACİZ YAPILIYOR

Ayşe Deniz'in "Sayıma kadın infaz koruma memurları gelmesi gerekirken erkekler geliyor ve daha baskıcı bir tavır sergileniyor" ifadeleri hakkında, baba Karacagil, şöyle konuştu: "Yatakhaneye kadın gardiyanların girmesi gerekirken erkekler giriyormuş. Bir de erkek gardiyanlar kadınların iç çamaşırlarına kadar bakmaya başlamış. Kadın hükümlü ve tutuklular bu duruma itiraz ediyorlarmış. Adalet Bakanlığı'na bu konuda şikayet dilekçesi yazıp psikolojik taciz yapıldığını ve bağırarak içeri girildiğinden bahsetmişler."

Tahrik edici davranışlarda bulunup karşılık verilmesi durumunda da hücre cezası verildiğini ve bunun tutukluluk süresine yantıldığını ifade eden Karacagil, her şeyin parasının hükümlülerden alındığı ve cezaevinin ticarethane gibi çalıştırıldığı yönünde şikayetler olduğunu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber