Kumru'da kan bağışı rekora gidiyor

Ordu'nun Kumru ilçesinde Kızılay Şube Başkanlığı'nın organizesinde yapılan kan bağışına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2013 20:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kumru'da kan bağışı rekora gidiyor

"Muharrem ayı" nedeniyle Kumru Belediyesi giriş katında gönüllü kan bağışı alımı gerçekleştirildi. Kızılay Kumru Şube Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü organizesinde, Kumru Kaymakamlığı önderliğinde gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasında 61 ünite kan bağışı gerçekleştirildi. Kızılay Kumru Şube Başkanı Erol Başar yaptığı açıklamada, "Kumru Müftülüğü ile ortaklaşa düzenlenen ve İlçe Kaymakamlığımızın önderliğinde Muharrem ayı dolayısıyla bu kampanya düzenlenmiştir. 'Bir gün bize de lazım olabilir, kan acil değil sürekli ihtiyaçtır' sloganları doğrultusunda, 18-65 yaş arasındaki kadın ve erkek vatandaşlarımız gönüllü kan alımına büyük ilgi göstermiştir. Bu kampanya neticesinde 61 ünite kan bağışı alımı yapılmıştır. Bu konuda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. 2013 yılının son kampanyasını aralık ayında gerçekleştireceğiz" dedi.

Daire amirleri ile kan bağışı standını ziyaret eden ve kan bağışı yapan Kumru Kaymakamı Ahmet Özkan ise yaptığı açıklamada, "Üzerine basa basa söylüyorum, Kumru'da kan alımı oturmuştur. Ben kan alımında emeği geçenleri tebrik ediyorum. Kanın ne kadar önemli olduğunu, kan bulmakta zorlananlara sormak lazım. Sadece insan vücudundan alınabilen kan başka hiçbir canlı ve bitkiden elde edilemediğinden önem arz etmektedir. Bu açıdan olaya bakıldığında kan vermek, insan hayatını kurtarmaya vesile olmak çok onurlu bir davranış. Gelişmiş ülkeler yani Avrupa vb. insanları düzenli kan bağışı yaparak, bu problemi aşmışlardır. Ülkemizde ise hala kısır düşüncelerle bu hususta gerilerdeyiz. Bizim olmamız gereken yerde başkaları var, bu da bizim kanımıza dokunmalı ve bu hususta daha duyarlı olmalıyız. Zaten kan vermediğimiz zaman, vücuttan bir türlü atılıyor. Bu kampanyada 61 ünite kan bağışı gerçekleştirilmiş, 2013 yılında bu gün itibarı ile itibariyle Kumru'da 1439 ünite kan bağışına alımı yapılmış olup, geçen yıla göre bağış sayımız yüzde 56 artmıştır. Sağlıklı olan her vatandaşımızı kan bağışına davet ediyorum" diye konuştu.

Kampanyaya katılanlara Kumru Müftülüğü'nce hazırlanan aşure tatlısı ve Kızılay Kumru Şubesi'nce hazırlanan hediye paketleri dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber