Unakıtan: Bütçem iyi olunca Bakan Gül'ün yürüyüşü bile değişir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin bütçesinin rahatlamasının, ülkede refahı artıracağını kaydeden Maliye Bakanı Unakıtan, "Ben söylüyorum, bütçem iyi olduğu zaman Dışişleri Bakanı'nın yürüyüşü değişir. Bu, böyle..."dedi

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Benim bütçe iyi olduğu zaman Dışişleri Bakanı'nın yürüyüşü değişir" dedi. Bakan Unakıtan, "Türkiye VIII. Vergi Kongresi"nin "AB Giriş Sürecinde Türk Vergi Sistemi ve Vergi Denetimi" konulu oturumdaki sık sık vergi mevzuatının değiştirilmesinin yerli ve yabancı yatırımcıların planlarını alt üst ettiğini anlattı. Unakıtan, "Kayıt dışılık yüzde 29'lara indi. Niyetimiz 10 yılda çağdaş ülkeler seviyesine gelmek" dedi.

Bütçedeki en büyük gider kaleminin faiz olduğunu belirten Unakıtan, "Yıllardan beri milyarlarca dolar faiz ödüyoruz. Bu, milletten topladığımız vergilerle ödeniyor. Yazık, günah... Son senelerin getirdiği bu yükler, 'vergi alma borç al' felsefesi, Türkiye'ye çok ağıra mal olmuş" diye konuştu.

Unakıtan, Türkiye'de ilk defa kişi başına milli gelirin 5 bin dolara geldiğini anımsatarak, "Bu dediklerimiz olduğu takdirde Türkiye'nin ekonomik büyümesi artacak, gelir seviyesi çok daha fazla artacak ve Türkiye'nin bütçesinin rahatlaması, Türkiye'nin rahatlamasına sebep olacaktır. Ben hep söylüyorum, benim bütçe iyi olduğu zaman Dışişleri Bakanı'nın yürüyüşü değişir. Bu, böyle..." diye konuştu. Unakıtan, kişi başına milli gelirin 10 bin dolara çıkması durumunda ise vatandaşın yürüyüşünün değişeceği kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber