Bakan Tüzmen ile polis arasında ilginç diyalog

Haber Giriş : 26 Mayıs 2006 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CNR Holdingin sahibi Ceyda Zeliha Erem'i, gözaltına alındığı Ankara Emniyeti'nden, sabaha karşı kurtaran Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile polis şefleri arasında ilginç diyaloglar yaşandığı ortaya çıktı. Tüzmen'in, Erem'i sağlık kontrolü için doktora götürmek isteyen polisleri, "İşkence iddiası olmaz. Doktora sevk etmeyin. Size Bakan garantisi veriyorum" diyerek ikna ettiği öğrenildi.

İstanbul'da bir kaza ile ilgili duruşmalara katılmadığı gerekçesiyle hakkında ihzar kararı çıkarılan ve Ankara Sheraton Oteli'nde sabaha karşı gözaltına alınan Erem için yapılan "VIP Kurtarma Operasyonu"na, bir polis şefi de tanık oldu. Emniyette sabaha karşı yaşanılan olayların görgü tanığı olan ve adının gizli tutulmasını isteyen polis şefi, 2003'te 30 Mayıs'ı 31 Mayıs'a bağlayan gece yaşanılanları Hürriyet'e şöyle anlattı: Ankara Sheraton Oteli, müşteri listesini, her gün olduğu gibi müdüriyete bildirdi. Kontrol sırasında, "Ceyda Zeliha Erem" hakkında İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca arama emri tespit edildi.

YÜKSEK MAKAMDAN TELEFON GELDİ: Bunun üzerine ekibimiz, gece 03.00 sıralarında, Erem'in kapısını çaldı. Ancak içerideki bayan, hazırlanmak için zaman istedi. O sırada, 'çok yüksek bir makamdan' da 'Sakın odaya polis girmesin' diye telefon geldi. Biz de kapıda görevlimizi beklettik. Daha sonra hakkındaki arama kararını gösterip emniyete davet ettik. İtiraz etmeden ekiple emniyete geldi. Sabah saat 07.45'te, kırmızı plakalı Mercedes'i de emniyette görünce şaşırdık. Devlet Bakanımız Kürşad Tüzmen, İnfaz Büro Amirliği'ne gelerek Erem'le görüşmek istedi.

DOKTOR RAPORU ALACAKTIK: Kendisini hemen Müdür Bey'in odasına davet edip üst rütbeli amirlerimizi çağırdık. Dosyanın zamanaşımına uğradığı anlaşılınca, diğer gözaltına alınan zanlılara yapılan uygulamayı hatırlatıp Erem için, 'doktor raporu almak zorunda olduğumuzu' söyledik. Bakan devreye girdi ve gülerek bize, "İşkence iddiası olmaz. Doktora götürmeyin. Size bakan garantisi veriyorum" dedi. Bunun üzerine doktor raporundan vazgeçtik. Sayın Bakan, Ceyda Hanım'la emniyetin garajına kadar indi ve kendisini araca bindirdikten sonra emniyetten ayrıldı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber