İki uzman çavuş hala göstericilerin elinde

Lice’de kaçırılan iki uzman çavuş için BDP devrede. Bölgeye helikopterlerle asker ve mühimmat sevkiyatı yapıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Nisan 2014 07:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İki uzman çavuş hala göstericilerin elinde

NAMIK DURUKAN

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Abalı köyünde karakola ek bina yapılmasını protesto amacıyla protesto eylemi yapan bir grubun kaçırdığı iki uzman çavuşun kurtarılması için BDP devreye girdi. Çadır kurarak eyleme devam eden grupları kontrol altına almak amacıyla asker tarfından hakim tepelere zırhlı araçlar konuşlandırılırken, asker sayısında artışa gidildi. Hava trafiğinin yoğunlaştığı bölgeye helikopterle asker ve mühimmat sevkiyatı yapıldı.

Kışanak'a yardım talebi

Olaylar sırasında göstericiler tarafından tır ve kamyonlarla kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolu ie kontrollü ulaşıma açıldı. Vali Cahit Kıraç, yolun açılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'tan yardım istediklerini belirterek "Büyükşehir belediye başkanını davet ettim. 'Bu sizin de göreviniz, görev alın' diye konuştum. O da gayret göstereceğini ifade etti" dedi

BDP devreye girdi

Kaçırılan 2 uzman çavşun bulunması için güvenlik güçlerin bölgede arama tarama faaliyetlerinin sürdüğü belirtilirken, PKK yandaşlarının 3 de sivili kaçırdığı bildirildi. İki uzman çavuşun kurtarılması için BDP devreye girdi. BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, İçişleri Bakanı efkan ala ile telefon görüşmesi yaptı. BDP Diyarbakır il yönetimi ise Vali Cihat Kıraç ve İl Jandarma Alay Komutanlığı ile diyaloga geçti. BDP Diyarbakır Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, uzman çavuşların kurtarılması için hem valilik hem de Alay Komutanlığı ile görüşme yaptığını belirterek, "Karakolların durması halinde askerlerin serbest bırakılacağı belirtiliyor. Talebi İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ve Jandarma İl Komutanlığı'na ilettik. 'Değerlendireceğiz' dediler" dedi.

BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken ise Milliyet'e yaptığı açıklamada "Asıl sorun hükümetin kalekol yapılmasına yönelik tavrıdır. Hem kalekolların yapılmaması hem de uzman çavuşların ailelerine kavuşması için çaba göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

23 Mayıs'ta evlenecekti

Kaçırılan uzman çavuşlardan Hasan Demircan'ın ağabeyi Ahmet Demircan kardeşinin düğün hazırlıkları için gittiği Diyarbakır'dan dönerken kaçırıldığını belirterek şunları söyledi: "Kardeşim 23 Mayıs'ta evlenecekti. Bu nedenle silah arkadaşıyla düğün hazırlıkları için gittiği Diyarbakır'dan Bingöl'e döndüğü sırada olay meydana gelmiş. Devletimizden gerekli girişimlerin yapılmasını istiyoruz."

Gaziantep AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber