Mesleki Çalışma ve Seminer Programı

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim kurumlarında çalışan öğretmenlerin seminerlerini nerede yapacağına dair yazıyı okullara gönderdi. MEB'den gönderilen yazıya göre "Bünyesinde 6, 7, 8. sınıf bulunan ilköğretim okullarındaki ilköğretim okullarındaki 1, 2, 3, 4 ,5. sınıfı okutan sınıf öğretmenleri, ana sınıfı ile özel alt sınıf öğretmenleri, okullarında yetiştirme kursu acılsın veya acılmasın seminer çalışmalarına görev yaptıkları illerde katılacaklardır." Yazının tam metni için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Haziran 2006 00:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
İlköğretim Genel Müdürlüğü

Sayı:........320/8836

Konu:Mesleki çalışmalar ve program seminerleri

İlgi a) 31/10/2005 tarihli ve ... sayılı yazı
b) 01/12/2005 tarihli ve ... sayılı yazı
c) 27/04/2006 tarihli ve ... sayılı yazı.
d) 18/05/2006 tarihli ve ... sayılı yazı.

............. VALİLİĞİNE

1- Bünyesinde 6, 7, 8. sınıf bulunan ilköğretim okullarındaki 1, 2, 3, 4 ,5. sınıfı okutan sınıf öğretmenleri, ana sınıfı ile özel alt sınıf öğretmenleri, okullarında yetiştirme kursu acılsın veya acılmasın seminer çalışmalarına görev yaptıkları illerde katılacaklardır.

2- Mesleki çalışmalarını görev yerinde yapacak olan 1,2,3,4, ve 5.sınıf öğretmenleri için ilgi (c) yazısı doğrultusunda 6,7, ve 8.sınıf Türkçe, Mat, Sos, ile Fen derslerine yönelik olarak branş öğretmenlerine verilecek seminerlere paralel olarak, İlköğretim müfettileri başkanlığında 1-5. sınıflar Türkçe, Mat, Sos ve Fen , Hayat B., dersleri programlarının uygulamasına yönelik aşağıdaki çalışmalar yapılacak.

a) 1-5. sınıfı okutan sınıf öğrt, eğitim bölgelerinde sınıflar bazında toplanacaklardır. İlköğretim Müfettileri başkanlığınca hazırlanan progranm dahilinde eğitim bölgelerindeki çalışmalara yetecek kadar müfettiş görevlendirilecektir.

b)Seminer süresince 1-5.sınıflar Türkçe, Mat, HayatB., Sos, Fen derslerinin programları ile bu derslerem ait ders kitabı, öğrc çalışma kitabı ve öğretmen Klavuzu kitaplarının uygulamalarında oluşan tereddütler, öneriler ve iyi örneklerle ilgili çalışmalar yapılacak ve rapor oluşturulacaktır.Söz konusu raporlar birlikte il raporu haline dönüştürülerek ve ilgi ( a ve b) yazılarda belirtildiği üzere 2 dönem rapor olarak Genel Müdürlüğümüzün ............@..... adresine ulaştırılacaktır.

c) Belirtilen bu faaliyetler, ilçeler bazında da program dahilinde görevlendirilen müfettişler eliyle sürdürülecektir.

3- Birleştirilmiş sınıflı veya bünyesinde 6,7,8. sınıf bulunmayan ilköğretim okullarındaki ana sınıfı, özel alt sınıf ve yetiştirme kursunda görevli olmayan sınıf öğretmeleri , 19-30 Haziran 2006 tarihleri arasında tatillerini geçirdikleri il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine müracaat ederek program çalışmalarına katılacaklar ve çalışma sonunda o ilin programına katıldıgını gösterir belgeyi görev yaptığı kuruma vereceklerdir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Prof. Dr. Yüksel ÖZDEN
Bakan a.
Genel Müdür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber