Bakanlar Kurulu, yaz boyunca iki haftada bir toplanacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2006 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nda ve AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) yaz uygulamasına geçti. Bakanlar Kurulu ve partinin en üst karar organı MYK'nın 15 günde bir toplanacağı bildirildi.

Başbakan Erdoğan, Meclis'in tatile girmesiyle birlikte parti yöneticileri ve kabine üyeleri için yaz programı uygulayacak. Milletvekillerini 'yaz tatilini arazide geçirin' talimatı veren Erdoğan, hükümet üyelerine ve parti yönetimine de seçim bölgelerinde daha fazla zaman ayırmalarını sağlayacak bir düzenlemeye gitti. Buna göre haftada bir toplanan Bakanlar Kurulu ve AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun yaz aylarında 15 günde bir toplanacağı bildirildi. AK Parti'nin önceki gün gerçekleştirilen MYK toplantısında alınan karara göre, genel başkan yardımcıları sırasıyla Ankara'da nöbet tutacak. Genel Merkez'in boş bırakılmamasını isteyen Başbakan Erdoğan, her hafta bir genel başkan yardımcısının partide çalışmasını talep etti.

Bu arada, önceki gün gerçekleştirilen MYK toplantısında ayrıca AK Parti'nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partinin kongre sürecine ilişkin Erdoğan'a bilgi verdi. Tamamlanan kongrelerle ilgili sunuş yapan Yazıcı'nın verdiği bilgiye göre, çok sayıda aday olduğu için anlaşma sağlanamayan ve bu nedenle ertelenen 3 il kongresi Ağustos ayında yapılacak. Aday enflasyonunun yaşandığı Bingöl, Isparta ve Kırıkkale'de kongreyi erteleyen parti, bu 3 kongreyi Ağustos ayında yapmayı planlıyor. Ağustos ayında ayrıca Genel Merkez'in feshettiği Eskişehir İl Kongresi de yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber