'Uyuşturucu hattı'na iletişim becerisi yüksek personel

Sağlık Bakanlığının uyuşturucuyla mücadele amacıyla kuracağı destek hattı için psikiyatrist, doktor, psikolog, sosyolog, çocuk gelişimcisi, sosyal hizmet uzmanı görevlendirilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2015 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Uyuşturucu hattı'na iletişim becerisi yüksek personel

SELMA BIYIKLI ADABAŞ - Sağlık Bakanlığının uyuşturucuyla mücadele amacıyla kuracağı destek hattında iletişim becerisi yüksek psikiyatrist, doktor, psikolog, sosyolog, çocuk gelişimcisi, sosyal hizmet uzmanı görevlendirilecek.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanlığınca koordine edilen uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında, "Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı" için geçici görevle psikiyatrist, doktor, psikolog, sosyolog, çocuk gelişimcisi, sosyal hizmet uzmanı alınacak.

Destek hattı için sözleşmeliler ya da zorunlu hizmeti bulunanlar hariç Bakanlık ve bağlı kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatında Devlet Memurları Kanunu'na göre görev yapanlar başvurabilecek.

"Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı"nda görevlendirileceklerin bilgisayar ve ofis programlarını kullanması, analitik düşünce, yorumlama ve analiz yeteneği ile iş yürütme becerisine sahip ve takım çalışmasına yatkın olması, araştırmaya ve kendini geliştirmeye önem vermesi, sorumluluk sahibi olması, erkek adayların askerlik yükümlülüğünü yerine getirmesi, iletişim becerisinin gelişmiş olması ve Ankara'da ikamet sorunu bulunmaması gerekiyor.

5 Şubat tarihine kadar yapılacak başvurulara ilişkin özgeçmişler üzerinden ön değerlendirme yapılacak, adaylar daha sonra mülakat için davet edilecek.

-Danışma hattının çalışma şekli

"Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı"nı arayanlar iki aşamada değerlendirilecek.

Kendisi ya da yakını için yardım isteyenler, sorunun ne olduğu belirlendikten sonra AMATEM ya da psikiyatri kliniği gibi bir tedavi merkezine yönlendirilecek ya da izlemesi gereken başka bir yol varsa önerilerde bulunulacak.

Destek uzmanları, öncelikle yardım talebinde bulunulan kişinin bağımlı olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olmaya çalışacak. Hattı arayan, uyuşturucu sorunu olan kişinin yakınıysa ikna mekanizmaları ve yaklaşım konusunda yardımcı da olunacak.

Hattın en kısa sürede devreye girmesi için çalışmaların sürdüğü, 4-5 ay içinde hizmet vermeye başlamasının planlandığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber