Eker'den Başkanlık sistemi vurgusu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerin sistem değişikliği açısından Türkiye'nin kader seçimi olduğunu söyledi. Eker ayrıca, diğer siyasi partilerin Türkiye'ye 80 sene kaybettirdiğini AK Parti ile birlikte kaybetmenin durduğunu söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Mart 2015 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eker'den Başkanlık sistemi vurgusu

AK Parti Denizli İl Teşkilatı tarafından düzenlenen mahalle başkanları toplantısına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Acıpayam yolunda bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda tüm salonun parti bayrakları ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun resimleriyle süslendiği görüldü.

'SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİNİN TAYİN EDİLECEĞİ KADER SEÇİMLERİNE GİDİYORUZ''

Mahalle başkanları toplantısında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 7 Haziran seçimlerinin önemini anlattı. Eker, '' Bu seçim alalede bir seçim değil. Milletin 150 senedir beklediği ama 2001 yılında kurduğu, milletin sevgisiyle, duasıyla yine millete hizmet edenlerin siyasete girdiği bir hareket şimdi tarihi bir dönemece girdi. Artık bir sistem değişikliği gerekiyor. Artık geriye dönüşü olmayacak şekilde millete hizmet yolunda önemli projelerin hayata geçirileceği bir seçim olacak. AK Parti kurucu lideri, şu andaki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının çalışmalarıyla önemli reformlar yapıldı. Ancak Türkiye'nin 21.yüzyılda tam olarak kazanması ve bir medeniyet tasavvurunu hayata geçirmesi kalıcı reformlara, yeni bir anayasaya ve bir sistem değişikliğine ihtiyacı var. 7 Haziran bunun tayin edileceği bir kader seçimidir''dedi.

'DİĞER SİYASİ PARTİLER BU ÜLKEYE 80 YIL KAYBETTİRDİ'

Muhalefet partilerinin mecliste AK Parti'ye karşı tek vücut hareket ettiğini ifade eden Eker, ''Normalde bunların planı programı farklı. Ancak müşterek hareket ediyorlar. Yoklamalarda bile birbirlerinin eksiklerini tamamlıyorlar. Bizi çalıştırmamak için birlikte hareket ediyorlar. Bizi engellemeye çalışıyorlar. Ancak bu millet bize sevgisini duasını vermiş. Senin yapacağın ne? 3 saat, 3 gün kaybettirirsin. Siz 80 senedir bu millete kaybettiriyorsunuz. AK Parti gelene kadar kaybetti bu ülke.Artık yağma yok. AK Parti var. Bir inanç var. Türkiye yeni bir süreci ve dönemece giriyoruz. AK Parti'ye yeni anayasayı yapacak,ülkenin ufkunu açacak, 21. Yüzyıla ülkemizi taşıyacak bir iktidar için bir seçime gireceğiz''dedi.

CHP ve MHP'nin zihin akrabası olduğunu kaydeden Eker şöyle konuştu: ''HDP bunların 3. akrabası. Tabi bir de Pensilvanya var. Biz bunların hepsini ifşa edeceğiz. Millete gerçekleri anlaatcağız. Bir kez daha ama bu kez daha güçlü bir şekilde milletin duasını ve sevgisini alacağız. Hepimiz de bunun için çalışacağız.''

Bakan Mehdi Eker'in ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de bir konuşma yaptı. AK Parti mahalle başkanlarından seçim döneminde çok çalışmalarını isteyen Zeybekci, ''Biz bu seçimde 400 milletvekili istiyoruz. Aslında 367 yeter ama 400 olsun rahat olsun. Dünya demokrasi nasıl gerçekleştirilirmiş bir görsün. Bize çalışmadınız diyemezler. Bize beceremediniz diyemezler. Bize ancak yalan ve iftira atarlar. Son anketleri görüyoruz. Herkes AK Parti iktidarı devam eder diyor. Ülke iktidarı değil AK Parti'nin yüzde kaç başarı ile gelecek onu tartışıyor''diye konuştu.

Bakanlar daha sonra öğle yemeğini mahalle başkanları ile yedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber