TMSF, polis eşiliğinde TÜRKSAT'ı bastı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2006 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF), Kablo TV alt yapısının sahipliği konusunda anlaşmazlığa düştüğü Türksat'ı polis eşliğinde basarak müşterilerin bilgilerini içeren şifreleri kırdı. Türksat Genel Müdürü Osman Dur, TMSF'nin, devletin alt yapısıyla Erol Aksoy'dan alacaklarını tahsil etmeye çalıştığını öne sürerek, TMSF'yi tacizkar olmakla suçladı. Genel Müdür Dur, ayrıca Kablo TV'de 4 ay içinde PAY TV de dahil olmak üzere 300 kanallı dijital yayına geçeceklerini açıkladı.

Türksat Genel Müdürü Dur, gazetecilerin, Kablo TV ile Nisan ayında lisans alan İnteraktif, Kablonet, Topaz ve Ultra arasında yaşanan alt yapının sahipliğine ilişkin sorunlar ile dijital yayınlar hakkındaki sorularını cevaplandırdı. Kablo Net ve İnteraktif'in Erol Aksoy ile ilişkili olduğunu kaydeden Dur, Fon'un bu şirketlerden alacağı bulunduğunu anımsatarak, "TMSF, bize 'Bu şirketler bize bağlı. Ancak siz bu şirketlerin alt yapısına el koyduğunuz için şirketlerin değeri düşüyor' diyerek tepki gösteriyor" dedi.

TMSF'nin, şu ana kadar "tacizkar" davrandığını savunan Dur, "Cuma günü saat 16.00'da TMSF, mesai bitimine doğru geldi. Biz içeri almadık. Sonra polisleri aldı ve baskın yaptı. Ankara İl Müdürlüğü'nü bastı. Gece yarısına kadar sürdü. Polis getirdiler. Şifreleri kırdılar. Şifreleri kırmaları hiçbir anlam ifade etmez. Müşterileri rahatsız eder. Daha önce müşteriye sadece Türksat müdahale edebiliyordu, şifreleri alınca İnteraktif de müdahale edebilecek" diye konuştu.

Devletin alt yapısıyla TMSF'nin alacaklarını tahsil etmeye çalıştığını öne süren Dur, "Biz, onlara 'Çayın taşıyla çayın kuşunu vuruyorsunuz' dedik. Bu alt yapı devletin, Erol Aksoy'un değil ki. Ben Erol Aksoy'un alt yapısını almadım ki, gaspçı değilim. Bu devletin alt yapısı" şeklinde konuştu.

TÜRKSAT, PAY TV İLE DİJİTAL YAYINDA

Dur, Kablo TV'nin dijital yayına geçmeye hazır olduğunu belirterek, 4 ay içinde dijital yayına geçebileceklerini söyledi. Dur, 300 kanal olarak hizmet verebilecek durumda olduklarını kaydederek, "Teknik olarak bu mümkün. Biz, Adana ve Konya'da deneme mahiyetinde uyguluyoruz. Kablo alt yapısının olduğu tüm yerleşim birimlerinde dijitale geçeceğiz" dedi. Dur, muhafazakar bir partinin iktidar olduğu dönemde PAY TV'nin yayınına başlamasının mümkün olup olmadığı sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Sen hangi partidensin, sen hangi ideolojidensin buna bakmam. Bir vakfın, bir partinin, bir derneğin genel müdürü değilim. Devletin bir şirketinin genel müdürüyüm. Bu bakan bana 'git bu hizmetleri yap' demiş. Beni denetleme yetkisi var. Benim için önemli olan siyaset değildir. Ben bu şirketin gelirini nereden aldım, nereye getirdim, buna bakarım."

Osman Dur, Türksat uydularında da bazı seks kanallarının bulunduğunu anımsatarak, "Bu konuda da benim üzerime geldiler. Seks kanalları var dediler. Hıristiyan kanalı var dediler" diye konuştu. Osman Dur, Kablo TV alt yapısından dijitale geçildiğinde internet, faks, video-konferans, ses ve televizyon hizmeti sunabileceklerini belirterek, "Sabit telefon hizmeti verebilirim. Ancak bunun için alt yapı yatırımı yapmam gerekiyor" dedi. Dijital yayınlara nasıl ulaşılacağı sorusu üzerine ise Dur, dijital yayınların alınabilmesi için bir tür alıcının (set-up box) satışa sunulacağını, bu alıcının fiyatının ise 60 dolar düzeyinde olacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber