Hükümetten 2 bin 500 işsize müjde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2006 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım Bakanı Eker, gıda güvenliği ve halk sağlığının tesisi için Maliye Bakanlığı'ndan yeni veteriner hekim kadroları talep ettiklerini söyledi. Eker, bir noktaya dikkat çekti:

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, "Hedefimiz 2 bin 500 dolayında veteriner hekim ve ziraat mühendisinin vekil kadrolarla işe başlatılması. Bu projemizi de en kısa sürede tamamlayarak hayata geçireceğiz." dedi.

Bakan Eker, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Eskişehir Yolu'ndaki yeni binasında, Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cem Şen'den veteriner hekimlerinin sorunlarını dinledi. Kendisinin de bir veteriner hekim olduğunu hatırlatan bakan Eker, mesleğin halk sağlığı ve gıda güvenliği açısından taşıdığı önemin bilincinde olduğunu vurguladı. Eker, bakanlığı döneminde Türkiye'de tarım ve hayvancılığa Cumhuriyet tarihinin en büyük desteğinin verildiğini belirterek, "Hayvancılığa 17 çeşit destekleme yapıyoruz. Yılda 83 milyon YTL olan desteklemeleri bu yıl 600 milyon YTL'ye çıkardık. Böylece yıllık süt üretimi 8.4 milyon tondan, 11 milyon tona çıktı asıl hedefimiz 20 milyon tondur. Ülkemizde tarım ve hayvancılığın gelişmesi için cesur adımlar atmayı sürdüreceğiz." diye konuştu.

"Bir veteriner hekim olarak meslektaşlarımın sorunlarını çözmek benim görevimdir." diyen bakan Eker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunu ülkemizdeki gıda güvenliğinin ve halk sağlığının tesisi için bir göreve olarak görüyorum. Nitekim bakan olduktan hemen sonra 550 veteriner hekimi bakanlık kadrosunda istihdam ettik. Bu yıl Maliye Bakanlığı'ndan yeni kadrolar talep ettik. Yaklaşık 20 yıldır bu büyüklükte bir kadro açılmamıştı. Ayrıca yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz. Hedefimiz 2 bin 500 dolayında veteriner hekim ve ziraat mühendisinin vekil kadrolarla işe başlatılması. Bu projemizi de en kısa sürede tamamlayarak hayata geçireceğiz. İlaç fiyatları ile ilgili raporu hemen inceleyip gereğini yapacağım. Özlük hakları ile ilgili sorunu da çözmek için girişimlerimiz sürüyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber