'Unakıtan, Paraakıtan olsun'

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 18 Kasım 2006 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Şurası'nda öğretmenlere yılda bir kez ek maaş istendi. Bakan Çelik 'Önerge vereyim, Maliye Bakanı'nın soyadı Paraakıtan olsun' esprisi yaptı

ÇALIŞMALARINI dün tamamlayan 17. Milli Eğitim Şurası'nın Genel Kurulu'nda bazı şura üyeleri, öğretmenlerin maaşlarının azlığından yakınıp maaşların arttırılmasını isterken, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik espri yaparak karşılık verdi. Çelik, 'isteyenin bir, vermeyenin iki yüzü kara' atasözüne ise alındı.

Oturum başkanlığını Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yaptığı toplantıda, 'Küreselleşme ve AB Sürecinde Türk Eğitim Sistemi' ana komisyonunun raporu üzerine söz alan konuşmacılar, öğretmenlerin maaş sıkıntılarını dile getirdiler.

Maaş yakınması

Eski milletvekili ve Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu eski üyesi Mustafa Eşrefoğlu, şuraya katılanlara bir maaş ikramiye verilemesini önerdi. Bunun üzerine Çelik, espriyle 'Maliye Bakanı'na giderken sizi de yanıma alacağım' dedi.

Bolu Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Celal Arslan'ın, öğretmenlerin maaşlarının azlığından yakınarak, hiç olmazsa öğretmenlere senede bir kez ek maaş verilmesini önermesi üzerine Çelik, 'O zaman ben de bir önerge vereyim. Maliye Bakanı Unakıtan'ın soyadını 'Paraakıtan' olarak değiştirelim' esprisini yaptı.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Başkanı Gürkan Avcı da maaşların az olduğunu ifade ederek, yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm eğitim çalışanlarını hoşnut edecek bir ikramiye verilmesini istedi. Avcı, Maliye Bakanlığı'ndan, Milli Bakan Çelik'in böyle bir talepte bulunmasını isteyerek, 'İsteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü kara' dedi. Çelik, Avcı'nın bu sözleri üzerine şöyle tepki gösterdi:

'Hiç şık olmadı' tepkisi

'İsteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü kara, her ne kadar bir atasözü ise de bu şık kaçmadı. Maliye Bakanı'ndan ben isteyeceğim. Benim bir yüzüm kara, Maliye Bakanı'nın yüzü kap kara. Bu hiç şık kaçmadı. Sizin iyi niyetinizden şüphem yok ama cehenneme giden yollar da iyi niyet taşlarıyla kaplıdır. Bu hiç hoş bir benzetme değil.'

Şura üyelerinden Zeki Saruhan'ın Çelik'e 'Teşbihte hata olmaz' şeklinde karşılık vermesi üzerine, Çelik şunları söyledi:

'Teşbihte hata olmaz demek, aslında hatada teşbih olmaz demektir. Siz birine 'tosunum' derseniz hoşuna gider ama 'öküzüm' derseniz hoşuna gitmez. Ama aslında tosun, öküzdür.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber