Sahteci öğretim üyelerine sınav salonunda görev

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2006 16:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

DOÇENTLİK için yapılan yabancı Dil Sınavı'na, yerine aynı bölümden arkadaşı Yrd. Doç. Dr. Kenan Durna'yı soktuğu gerekçesiyle yakalanıp haklarında idari soruşturma açılan, Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yazıcı ile arkadaşı Yrd. Doç. Dr. Kenan Durna'nın, öğrencilere yönelik başka bir sınavda ?salon başkanı' ve ?gözetmen' olarak görevlendirilmesi şaşkınlık yarattı.

OMÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görev yapan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yazıcı (43), doçentlik için Fen-Edebiyat Fakültesi'nde 8 Ekim tarihinde yapılan Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı'na, kendisinin yerine aynı bölümden arkadaşı Yrd. Doç. Dr. Kenan Durna'yı (40) soktu. Ancak salon başkanı Prof. Dr. Turgut Öztürk durumu farkedip, Durna'yı sınavdan çıkarttı ve konuyu ilgililere bildirdi. Ardından da Atakum Polis Merkezi'nde iki öğretim üyesi hakkında ?Görevli memura yalan beyanda bulunmak' suçundan işlem yapıldı. Prof. Dr. Öztürk de her iki öğretim üyesi hakkında ?sahtecilik' suçundan idari soruşturma açtırdı.

İdari soruşturma devam ederken, her iki öğretim üyesi bu kez 17 Kasım 2004 tarihinde Tıp Fakültesi'nin 4'üncü dönem öğrencilerine yönelik Solunum- Dolaşım Blok Sınavlarında görevlendirildi. Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fadıl Öztürk imzasını taşıyan yazıyla, Yabancı Dil Sınavına arkadaşını sokan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yazıcı ?Nesnel Özgün Klinik' sınavında gözetmen, Yrd. Doç. Dr. Kenan Durna ise başka bir salonda ?Salon Başkanı' olarak görevlendirildi.

PROF. YEŞİLDAĞ'DAN TEPKİ

OMÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Yeşildağ, Solunum- Dolaşım Blok sorumlusu olduğunu ancak, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fadıl Öztürk imzasıyla gelen görevlendirilmenin insiyatifi dışında geliştiğini söyledi. Prof. Dr. Yeşildağ, adı geçen 2 öğretim üyesinin öğrencilik yıllarında ?uzmanlık öğrencisi' olduğunu, sahtekarlık yapan Mustafa Yazıcı'nın da tez hocalığını yaptığını belirterek, ?Yazıcı'nın üniversiteye alınması aşamasında, kendisinin hiç lisan bilgisi olmadığını bildiğimden Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay'a çıkarak itiraz ettim. Çünkü tezini yaparken referanslarını bile ben tercüme etmiştim'' dedi. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yazıcı'nın yabancı dili olmadığı için 4 yıldır ÜDS sınavından geçemediğini de belirten Prof. Dr. Osman Yeşildağ, ?Sonunda şeytana uyarak yerine aynı bölümde çalışan Yrd. Doç. Dr. K.D.'yi sınava soktuğunu öğrendim. Adı geçen 2 öğretim üyesi bu vahim olaya rağmen pervasızca çalışmaya devam ediyor'' diye konuştu. Prof. Dr., Yeşildağ, bu konuyla ilgili YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e de yazı gönderdiğini söyledi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay ise, adı geçen iki öğretim üyesiyle ilgili idari soruşturmanın sürdüğünü, ancak öğretim üyeliklerinin devam etmesi nedeniyle de bu tür görevlendirmenin normal olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber