2 farklı okulun öğrencileri kavga etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2006 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da 2 farklı okulun öğrencileri arasında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan kavgada 2 öğrenci yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Güneşli Mahallesi'nde bulunan Necmiye Coşkuntuncel İlköğretim Okulu önünde meydana geldi. İddiaya göre Anadolu İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Aydın O. (13) arkadaşlarıyla birlikte Necmiye Coşkuntuncel İlköğretim Okulu önüne geldi. Bu okulda okuyan 8. sınıf öğrencisi Gökhan V.'yi (14) yanına çağıran grup Gökhan V.'yi dövmeye başladı.

Gökhan V.'nin arkadaşları Okan, Levent, Umut ve Yusuf adlı öğrencilerde arkadaşlarının yardım için kavgaya karıştı. Sopa, bıçak ve taş kullanılan kavgada Gökhan V. yüzüne aldığı bıçak darbeleri ile yaralanırken, Aydın O., ise başına isabet eden taş nedeniyle yaralandı.

Çevredeki vatandaşlar tarafından kavgada yaralanan öğrenciler Adana Devlet Hastanesi'nde karşılıklı sedyelerde tedavi edildi. Sağlık durumları iyi olan öğrenciler daha sonra ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Gökhan V., sebepsiz yere bir grup öğrencinin kendisini çağırarak saldırdığını ileri sürdü.

Okulun bulunduğu sokağa çıkan mahalle sakinleri de okulda sık sık kavga çıktığını belirterek yetkililerin duruma müdahale etmesini istedi.

Mahalle sakini ve okul velisi Adnan Varkal, bunun nedeni olarak da okula diğer mahallelerden öğrenci alınmasını gösterdi.

Varkal, "Muhtar dahil okul yönetimine başka mahalleden öğrenci alınmamasını istedik. Okula başka mahalleden öğrenci alındı. Bu nedenle öğrenciler arasında çıkan en ufak tartışmada başka mahalleden gelen öğrenciler kendi arkadaşlarını toplayıp kavganın büyümesine neden oluyor. Bıçak, sopa kullanılıyor. Okulumuzda böyle kavga olacaksa kapansın."şeklinde tepkisini dile getirdi.

Güneşli Mahallesi Muhtarı Kemal Şendağ ise okul yönetiminin öğrenciler üzerinde etkin olmadığını savunarak, daha önce konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verdiklerini söyledi.

Polis, kavgayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber