Marmara'da rektör ceza yağdırıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Şubat 2007 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Marmara Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Necla Pur'un verdiği cezalar nedeniyle kaynıyor. İbrahim Kutluay gibi şampiyon sporcular yetiştiren Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu'nda, bir profesör, iki yardımcı doçent, rektörlük talimatıyla derslere giremiyor, bir öğretim görevlisinin ise okulla ilişkisi kesildi.

MARMARA Üniversitesi Beden Eğitimi Spor yüksek Okulu öğretim görevlileri, keyfi bir uygulamanın kurbanı olduklarını söylüyorlar. Ceza alan öğretim görevlilerin iddiasına göre her şey rektörlük seçimleriyle başladı. Prof. Dr. Necla Pur, rektör seçildikten sonra kendisini desteklemeyen Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu'nda yeni düzenlemelere gitti. Prof. Pur'un talimatıyla önce rektörlükçe 2000'de "Üstün Başarı Ödülü"ne layık görülen Okul Müdürü Prof. Dr. Sami Mengütay kampus amirliğine atandı. Sonra idari ve akademik tüm görevlerinden alındı. Marmara Üniversitesi Spor Kulübü'nün faaliyetleri de durduruldu. Ardından, Mengütay ile birlikte öğretim üyeleri Namık Kemal Er, Hasan Birol Çotuk, Ümit Kesim, Mustafa Aslan ve Ali Demir hakkında, Eylül 2006'da, Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. İddiası üniversitenin adı ve amblemini, yetkileri olmadığı halde kulüp adı ve amblemi olarak kullanıp, üniversiteye ait taşınmazı, rektörlüğün bilgisi ve rızası dışında dernek merkezi olarak işgal ettikleriydi. Ancak üst üste takipsizlik kararları verildi. Buna rağmen Prof. Pur, Çotuk ve Kesim dışında öğretim görevlilerine derslere girme yasağı getirildi.

Mengütay, yargı kararlarının uygulamadığı gerekçesiyle, öğretim elemanı Namık Kemal Er de kendisine iftira ettiği için Rektör Prof. Pur hakkında hapis cezası istemiyle Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdular. Yargı kararlarını uygulamamak, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun görevinden alınmasına neden olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber