Bayram ettiler... 'Tatil ilaç gibi geldi'

Kurban Bayramı'nda kıyı otellerde tatil yapanların sayısı 500 bini aştı. 2.5 milyon gecelemeyle sadece konaklama gelirinin 1 milyar liraya ulaştığı kaydedildi. TÜROFED Başkanı Osman Ayık "Ama bunun dışında yazlıklar ve diğer şekilleri de düşündüğünüzde rakam daha da yukarı gidebilir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2017 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayram ettiler... 'Tatil ilaç gibi geldi'

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı (ÇEŞTOB) Veysi Öncel bayram tatilinin 10 güne çıkmasıyla turizm bölgelerinde büyük bir ekonomik canlılığın yaşandığını aktardı. Sektör için uzun tatillerin her zaman faydalı olduğunu işaret eden Öncel, "Otellerimizde doluluk oranları yüzde yüze ulaştı. Son yıllarda zorda olan turizm sektörü için bu 10 gün rahat bir nefes aldırdı. Tatil bize ilaç gibi geldi" değerlendirmelerinde bulundu.

KIYI OTELLERE 500 BİN KİŞİ...

Türkiye Otelciler Federasyonuna (TÜROFED) göre bu bayram tatilinde kıyı otellerinde 500 bini aşkın kişi tatil yaptı. Yazlıkçılar, kıyı kentlerindeki akraba ziyaretleri ve günübirlik ziyaretler ile memleket ziyaretleri de hesaba katıldığında, çok daha yüksek rakamlarda kişinin bayram nedeniyle yer değişikliği yaptığı öngörülüyor.

HER YER İYİYDİ

Bayram tatilinin turizm sektörü açısından çok iyi geçtiğini belirten TÜROFED Başkanı Osman Ayık, tesislerin ciddi doluluğa ulaştığını belirtti. Osman Ayık, Sadece kıyılar için değil Karadeniz'de, Kapadokya'da, tüm tatil destinasyonlarında da iyiydi. Hemen hemen her yer iyiydi. Tabi ki deniz mevsimi olduğu için kıyılar daha çok tercih ediliyor. Türkiye'nin diğer bölgelerinde de ciddi hareketlilik vardı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber