Yeni mezun 2 bin mühendisin işi Telekom'da hazır

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 12 Nisan 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, mühendis kadrosundaki elemanları artırmaya karar verdiklerini duyurdu. Doany, bu yılki yatırım hedefini de 1 milyar 440 milyon YTL'ye çıkardıklarını söyledi.

Türk Telekom (TT), yatırım hedefinin yanı sıra mühendis kadrosundaki elemanların sayısını artırmaya ve üniversitelerin mühendislik fakültelerinden mezun olacaklara istihdam imkânı yaratmaya karar verdi. TT Genel Müdürü Paul Doany, bu sene Türkiye'deki bütün üniversitelerin mühendislik fakültelerinden mezun olacakların yüzde 20'sine iş vereceklerini duyurdu. Doany, TT'nin personel açısından bir geçiş sürecinde olduğunu belirterek böylece toplam bin-2 bin kişiye yeni istihdam sağlanacağını ifade etti.

2007 yatırım bütçesi artırıldı

Bir grup gazeteci ile önceki gün yaptığı sohbet toplantısında soruları yanıtlayan Doany, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) sundukları 2006-2010 dönemi yatırım planında 2006 için yaklaşık 900 milyon dolar yatırım taahhüt edildiğini ancak yatırım tutarının 500 milyon dolar düzeyinde kaldığını belirtti. Doany, bu açığın telafi edilmesi için bu yıl 900 milyon YTL olarak öngörülen yatırım miktarını 1 milyar 440 milyon YTL'ye çıkardıklarını ifade etti. Bu yıl yapacakları yatırım miktarı ile ilgili rakamları Telekomünikasyon Kurulu'na (TK) sunduklarını söyleyen Doany, geçen sene yapamadıkları yatırımlar arasında 150 milyon YTL'lik bilişim teknolojileri ihalesinin bulunduğunu ve bunun 2007'ye kaldığını ifade etti.

Bakır fiyatları yatırımı etkiledi

Doany, 20 tane ihale sözleşmesi imzaladıklarını ancak ihalelerin bakır fiyatlarından etkilendiğini belirterek yeni katma değerli hizmetler için bakır şebeke iyileştirmesi, fiber optik kabloların yerleştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 2 tane kırsal alan projesi bulunduğunu ve bu projeler için toplam 160 milyon dolarlık yatırım başlattıklarını kaydeden Doany, geçen sene ADSL için yaptıkları 200 milyon dolarlık yatırımın benzerini bu sene de yapacaklarını kaydetti. Doany, yatırım planında öngörülen son tarih olan 2010'da bir değişikliğe gidilmeyeceğini ve bu tarihin sonunda toplam 3.4 milyar dolarlık yatırım yapmış olacaklarını vurguladı.

Genel müdürlüğü bu yıl bırakıyor

Doany, Türk Telekom'da peşin ödemenin seçim ya da hükümete destekle herhangi bir ilgisi olmadığını belirterek ?Konuyu gündeme getirdiğinde seçim konuşulmuyordu, bu sözler beni güldürüyor? dedi. Doany, peşin ödeme ile taksit seçeneğini maliyet yönünden incelediklerini, daha rasyonel bulunan peşin ödeme seçeneğini uygulamaya koyduklarını kaydetti.

Öte yandan halen TT'nin yönetim kurulu başkanlığı ile genel müdürlük görevlerini birlikte yürüten Doany, ideal olanın bu iki yönetim koltuğunun ayrı kişilerde bulunması olduğunu söyledi. Doany, Mehmet Ekinalan'ın görevden alınmasıyla birlikte bu iki görevi bir arada üstlendiğini belirterek genel müdürlük görevini en geç bu yılın sonuna kadar bırakacağını kaydetti. Doany, genel müdürlük için henüz kimseye teklif götürmediklerini de kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber