Mersin'deki iki askere 'kumpas' iddiasında biri asker iki kişi tutuklandı

FETÖ/PDY ilişkisi ile ahlaksız tutum ve davranış gerekçesiyle askerlere kumpas kurarak ihraç edilmelerini sağlamaya çalıştıkları öne sürülen 6 şüpheliden biri asker 2'si tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2018 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mersin'deki iki askere 'kumpas' iddiasında biri asker iki kişi tutuklandı

Mersin'de iki askere, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ilişkisi ile ahlaksız tutum ve davranış gerekçesiyle kumpas kurup ihraç edilmelerini sağlamaya çalıştıkları ileri sürülen 6 şüpheliden biri asker 2'si tutuklandı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, FETÖ/PDY'nin askeri kumpaslarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 zanlıdan 3'ü, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri asker 2'si tutuklandı, diğeri ise etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak adli kontrol şartıyla salıverildi.

Soruşturma kapsamında, şüphelilerin 2 askere fuhuş aracılığıyla kumpas kurmaya, isimsiz ihbarda bulunarak haklarında dinleme kararı aldırmaya ve meslekten ihraç edilmelerini sağlamaya çalıştıkları öne sürülmüştü. Şüphelilerin, iki askere FETÖ/PDY ile ilgili suçlamalarda bulunduğu da iddia edilmişti.

Mersin'de 26 Aralık'ta konuyla ilgili biri asker 6 zanlı gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber