Özürlü raporları masaya yatırıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2007 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'de özürlü raporlarının verilmesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Denizli Devlet Hastanesi'nde düzenlenen toplantıya Pamukkale Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Denizli Devlet Hastanesi, Servergazi Devlet Hastanesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu uzmanları katıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Denizli Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Uz. Dr. Ramazan Canural, Türkiye'de özürlü sayısının önemli boyutlarda olduğunu söyleyerek, "Devletimiz bu vatandaşlarımıza yardım elini uzatmış durumda. Ancak sağlık kurullarının vereceği raporlara dayanarak yardım şeklini belirliyor. Bu nedenle sağlık kurullarımız titiz bir incelemeden sonra çok dikkati raporlar vermeli. Böylece ne özürlü vatandaşlarımızın hakkını yedirmeli, ne de devletimizin imkanlarının çarçur edilmesine sebep olmalıyız" dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi'nden Enver Yumru ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden Bülent Sinkil ise, özürlü raporu verilmesi konusunda kurumları ile ilgili boyutlara değindiler. Konuşmalarn sonunda söz alan uzman doktorlar, raporları verirken karşılaştıkları zorlukları dile getirerek, Özürlüler Yönetmeliği ile ilgili bazı maddelerin yoruma çok açık olduğunu, sağlık kurullarının karar vermede bazen çok zorlandıklarını söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber