Erdoğan'dan DTP ile koalisyon şartı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DTP ile koalisyon tartışmalarına açıklık getirdi. CNN TÜRK'teki Seçim Arenası programında Uğur Dündar'ın sorularına cevap veren Erdoğan, DTP ile koalisyon için, partinin Bulgaristan'daki Hak ve Özgürlükler Hareketi çizgisine gelmesi gerektiğini anlattı.

Başbakan Erdoğan, ?Terör örgütüyle bağlantısı olan ve 'terör örgütü 'benim arka bahçemdir' diyen bir anlayışla AK Parti'nin bir araya gelmesi asla mümkün olamaz. Ona yandaş olacak, destek verecek hiç bir hareketle asla'' sözlerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın, yaptığı bu değerlendirme, bağımsız adaylarla Meclis'e girmeyi hedefleyen DTP ile koalisyona soğuk bakmadığının işareti olarak yorumlandı.

Ancak Erdoğan, DTP ile koalisyonu şarta bağladı. Başbakan'ın sözünü ettiği Hak ve Özgürlükler Hareketi, ayrılıkçı bir politika izlemiyor. Bulgar vatandaşı olduklarını, anayasaya ve ülkenin toprak bütünlüğüne bağlı olduklarının altını çiziyorlar.

Altı yıldır iktidar partileri ile koalisyon yapan Hak ve Özgürlükler Hareketi, üç yıl önce yapılan son seçimde Sosyalistler ve İkinci Simeon Ulusal Hareketi yani eski Kral Simeon'un partisiyle üçlü koalisyon kurdu.

Hareket, kendilerine ayrılan kontenjanlara hem Türk hem de Bulgarları eşit olarak yerleştirdi.

Hak ve Özgürlükler Hareketi, 18 Mayıs'taki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde 18 aday gösterdi. Bunların 9'u Türk, 9 u da Bulgardı.

Şehit cenazeleri

Başbakan Erdoğan, Seçim Arenası programında gündemdeki öteki konulara ilişkin soruları da cevaplandırdı.

Başbakan Erdoğan, "şehit cenazelerinin her gün televizyon ekranlarında yer almasının partisinin oy oranını nasıl etkileyeceği" yönündeki soruya, "Terör sadece benim partimin sorunu değil. Tüm partilerin, medyanın, tüm sivil toplum örgütlerinin sorunu" yanıtını verdi.

Erdoğan, "Yazılı ve görsel medyanın bu kadar abartılı olarak vermesinin ülkemize bir kazandırdığı var mıdır? Tam aksine, ne yapıyor, yürekleri daha fazla dağlıyor" şeklinde konuştu.

"Medyanın şehit cenazelerini göstermesine özel anlam bir anlam mı yüklüyorsunuz?" sorusunu Erdoğan ?İster istemez yüklemek durumunda kalıyorum. Çünkü bunun bir çoğu, maalesef ideolojik, bir çoğu 'biz bu iktidarı nasıl zayıf düşürürüz' onun için yapıyor'' sözleriyle yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, "teröre yönelik olarak Meclis'teki liderlerle bir araya gelebileceğini de" belirterek, "Bu gelişi düşünüyorum. Yani kendilerini davet edip 'bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir, var mı?' diye konuştu.

?Derin Türkiye var"

"Türkiye'de derin devlet var mı?" sorusunu ise Erdoğan, "derin Türkiye vardır" diye yanıtladı.

Geçmişte de bunu ifade ettiğini anımsatan Erdoğan, "Kurumların içinde maalesef kamu hukukunu ters yüz ederek, etrafından dolaşmak suretiyle, adım atanlar, çalışanlar var. Sıkıntı buradan geliyor" diye konuştu.

"Derin Türkiye, sizin ve partinizin önünü kesmek için faaliyette mi?" sorusu üzerine Erdoğan, "Şüphesiz tabii. Onlar o faaliyetlerini sürdürecek. Biz de onları aşacağız, yıkacağız, kaldıracağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber