Karayolları Genel Müdürlüğü de liyakata bakılmamasından şikayetçi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Eylül 2007 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na bağlı iken Ulaştırma Bakanlığı'na geçen Karayolları Genel Müdürlüğü, faaliyetlerine ve performansına yönelik hazırladığı raporları, yeni bakanlığına sundu. Raporda, teşkilat yapısı, personel ve hedefler başlıkları yanında, ayrı bir bölüm halinde, ?kurumsal kapasite ve kabiliyet? konusu da ele alındı. Bu bölümde, kurumun üstünlükleri ve zayıf yanları da ele alındı.

ATAMADA LİYAKATA BAKILMIYOR

Raporda, kurumun zayıf yanları tek tek sıralanırken, siyasi müdahalelerden yakınıldı. Yeterli kabiliyeti bulunmayan insanların yüksek kadrolarda göreve başlamasının yarattığı sıkıntıya işaret etmek amacıyla, ?atama ve terfilerde liyakat ve kariyerin dikkate alınmadığı? vurgulandı.

Raporda, siyasilerin özellikle kendi bölgelerine yatırım yaptırma isteğinden yakınılarak, bazı politikacıların taleplerinin yatırım programında etkili olması, ?kurumun zayıf karnı? olarak gösterildi. Raporda, proje stokunun biriktiğine ve ödenek olmadığına da işaret edilerek, bazı politikacıların taleplerinin bu şartlarda yaptırılmaya çalışılmasından yakınıldı. Raporun tehditler bölümünde de yine siyasi baskılardan dem vurularak, politikacıların olumsuz müdahaleleri sonucunda kurumun zayıfladığına işaret edildi. Yine tehditler kısmında, aşırı proje yükü nedeniyle pek çok projenin ödeneksiz kaldığı aktarıldı.

HESAP VEREMEYİZ

Raporun öneriler bölümünde, vatandaş odaklı ve hesap verilebilirliğin ön planda tutulduğu bir kurum olunması istendi. Kurumda değişim ve gelişimin gerektirdiği uygun zihinsel altyapının oluşturulması istenirken, cesaretle adım atılması gerektiği kaydedildi, atamalarda liyakat ve deneyimin ölçü alınması istendi.

Deniz ÇİÇEK / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber