Diyanet İşleri Başkanı'ndan türbe uyarısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2007 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, türbe ziyaretlerinde yatandan birşey dilenilmemesi gerektiğini belirterek, "Bu bizim inanç esaslarımıza aykırıdır" dedi.

Prof. Bardakoğlu, Diyanet Vakfı tarafından Kocatepe Camii avlusunda düzenlenen Kitap ve Kültür Fuarı'nın açılışı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir basın mensubunun sorusu üzerine Bardakoğlu, türbelerle ilgili zaman zaman açıklamalar yaptıklarını belirterek, 'türbe ziyaretleri hiç olmasın' demenin mümkün olmadığını söyledi. Bardakoğlu, soruyu şekilde cevapladı:

"Türbe ziyaretlerinde İslam dininin inanç esaslarını korumak, türbede yatanın, şahsında bizim gibi geçici bir şahıs olduğunu bilmek ve istediğimizi, dileyeceğimizi Allahtan dilemek gerekir.

Türbe ziyaretleri yapan insanlar, sakın ola ki yatandan bir şey dilemesinler; kalemlerini, silgilerini türbenin duvarına sürerek ondan bir şey istemesinler. Bu bizim inanç esaslarımıza aykırıdır. İslam dininde türbe ve kabir ziyaretinin en büyük yararı ziyaret edenedir, edilene değildir. Ziyaret eden hayatın geçeci olduğunu, herkesin eninde sonunda o toprağın altına yatacağını fark eder. Türbenin ve kabir ziyaretinin anlamı, yerin üstünün olduğu gibi altının da olduğunu fark etmeyi sağlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber