Enerji Bakanlığı'nda ?maden' operasyonu

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Yasalara aykırı ruhsat verildiğinin belirlenmesi? üzerine yapılan operasyonda Maden İşleri genel müdür yardımcıları Nevzat Kavaklı, A. İhsan İnce ile 1 daire başkanı ve 1 mühendis görevden alındı

ENERJİ Bakanlığı dün akşam saatlerinde yeni bir operasyonla sarsıldı. Bakanlığa bağlı Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nde başlayan operasyonda Genel Müdür Yardımcıları Nevzat Kavaklı, Ali İhsan İnce ile bir daire başkanı ve bir maden mühendisi dün akşam saat 17:00 sıralarında görevlerinden alındı. Operasyon ?kurumca verilmemesi gereken bazı ruhsatların yasalara aykırı olarak verildiğinin belirlenmesi? gerekçesine dayandırıldı.

Soruşturma genişleyecek

Bir buçuk ay önce başlatılan soruşturmanın sürdüğü, bu çerçevede kurumda çok sayıda ismin soruşturma kapsamına alınabileceği belirtiliyor. Ayrıca soruşturmanın Enerji Bakanlığı'ndaki bazı kadroları da kapsayabileceği kaydedildi.

Operasyonu büyük bir gizlilik içinde yürüten Enerji Bakanı Hilmi Güler, dün Vatan'ın sorusu üzerine, ?Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nde bazı bürokratları görevden aldım. Öyle uygun gördüm. Şimdilik bu kadar? dedi. Güler, ?Bu görevden alma kararlarınız başka kurumlara da sıçrar mı?? sorusuna ?olabilir? diye yanıt verdi.

Madenci, aldığı ruhsatları 1 milyon dolara satmıştı

Maden İşleri Müdürlüğü'nden yasaya aykırı maden arama ruhsatı alan Eti Maden İşletmeleri İhracat Dai. Baş. Kürşat Kaypakoğlu, 4 adet altın arama ruhsatını İhlas Madenciliğe 1 milyon $'a satmıştı. Olayın 28 Ağustos'ta VATAN Gazetesi'nde manşetten verilmesinin ardından inceleme başlatılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber