Defin yapıldı, morgda cenazelerin karıştırıldığı ortaya çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Ekim 2007 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Morgta cenazeler karıştı

Turaç TOP/İZMİR, (DHA)

İZMİR Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görürken aynı yaşta ve aynı gün yaşamını yitiren Fikri Altınok ve Ahmet Şan'ın cenazeleri morgta karıştı. Yakınları Şan'ın yerine Altınok'un cenazesini toprağa verirken, Altınok'un ailesinin, defin için gittikleri morgta Şan'ın cenazesini görmesiyle yapılan hata ortaya çıktı. Yanlışlığın farkına varılmasının ardından Altınok'un cenazesi gömüldüğü yerden çıkartıldı.

Bir hafta önce beyin kanaması geçiren 72 yaşındaki Fikri Altınok, tedavi gördüğü İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önceki gün yaşamını yitirdi. Emekli işçi Altınok'un ölümüyle ailesi yasa boğulurken, aynı hastanede tedavi gören, 72 yaşındaki Ahmet Şan da aynı saatlerde kurtarılamayıp yaşamını yitirdi. Altınok ve Şan'ın cenazeleri, defin için hastanenin morguna kaldırılırken, aileleri son görevlerini yerine getirmek üzere işlemlere başladı. Dün, hastanenin morguna giden Şan'ın yakınları, çok benzettikleri Altınok'un cenazesini teslim alıp namazın ardından Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verdi.

BAŞKASININ CENAZESİYLE KARŞILAŞTILAR

Çeşitli illerdeki yakınlarının gelmesini bekledikleri için Altınok'u bugün defnetmek isteyen ailesi de, sabah saatlerinde gittikleri morgta şaşkına döndü. Morg görevlileri tarafından Altınok'un yerine Şan'ın cenazesinin kendilerine teslim edildiğini gören yakınları, yanlışlığı ortaya çıkardı. Araştırma sonuucu, yakınlarının Şan'ın yerine Altınok'u toprağa verdiği belirlendi. Haber verilmesiyle, başka kişinin cenaze namazını kıldıklarını, toprağa verdiklerini öğrenen Şan'ın yakınları, savcının kararıyla mezarı açtırdı. Altınok'un, mezardan çıkarılan cenazesi gerçek sahiplerine teslim edildi. Yanlışlığın düzeltilmesinin ardından Şan, Buca Kaynaklar, Altınok'ta, Gaziemir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

BÖYLE HATA OLMAZ

Babasının cenazesini teslim almak için gittiği morgta, başka bir kişiye ait cenazenin kendisine verilmek istendiğini görünce şaşkına dönen Fikri Altınok'un kızı Belma Altınok, ?Dünyada böyle bir hata olamaz. Babamın cenazesini beklerken başka birinin cenazesini verdiler. İnsan babasını tanımaz mı. Karşı taraf, nasıl olur da babalarının cenazesini tanımaz. Biz de farketmeseydik, ömür boyu bir hata yapacaktık. Bunun sorumlusu kimse hesabını soracağız'' diyerek tepkisini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber