Adana'da katliam gibi cinayet: 1'i polis 4 ölü, 3 yaralı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Ocak 2008 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'nın Karataş İlçesi'nde, fırın işçiliği yapan Yusuf Balıkçı, bazı ailevi meseleler nedeniyle tartıştığı kayınpederi Nevzat Bayrak, kayınvalidesi Gönül Bayrak ve kayınvalidesinin kızkardeşi Aysel Özcan'ı tabancayla öldürdükten sonra kaçmaya çalıştı. Balıkçı, kaçarken kendisini takip eden polislerle çatışmaya girdi.

Yusuf Balıkçı, polis memuru Erkan Bektaş ile yoldan geçen ve ismi Yücel Özcan olduğu belirlenen, diğerinin ise henüz kimliği tespit edilemeyen iki vatandaşı ise vücududun çeşitli yerlerinden yaraladı. Ardından, Yusuf Balıkçı, olay yerinde herkesin şaşkın bakışları arasında tabancayı başına doğrultu ve ateş ederek kendi canına da kıydı.

EŞİ VE KIZI SON ANDA KURTULDU

Alınan bilgiye göre, yaklaşık dört yıl önce evlenen Yusuf Balıkçı, dün akşam saatlerinde Kemaliye Mahallesi'ndeki evlerinden eşi ve üç yaşındaki kızını alarak otomobiliyle kayınbabası Nevzat Bayrak'ın evine geldi.

Burada ailesiyle akşam yemeği yiyen Yusuf Balıkçı, kayınbabası Nevzat ve kaynanası Aysel Bayrak'ın, Bahçe köyündeki bir akrabalarının düğün törenine katılmak üzere evden ayrılmalarının ardından alkol almaya başladı.

Bir süre önce ağabeyiyle ortak yaptığı fırın işletmeciliğinden iflas etmesi üzerine bunalıma giren ve sık sık alkol aldığı belirtilen Yusuf Balıkçı, gece saatlerinde evlerine dönen kayınbabası ile henüz belirlenemeyen nedenle tartıştı.

Balıkçı, tartışma sırasında, üzerinde taşıdığı ruhsatlı tabancasıyla kayınbabası, kaynanası ve kayınbabasının kız kardeşi Gönül Özcan'ı tabancayla vurdu. Ardından, eşi Zehra Balıkçı, kendisini engellemeye çalışan Gönül Özcan'ın eşi Yücel Özcan, oğlu Orçun Özcan ve silah sesleri üzerine bitişik evden olay yerine gelen Ali Saygın'ı yaraladı.

Zehra Balıkçı ayağından yaralanmasına rağmen olay yerinden uzaklaşarak, üç yaşındaki kızı ise dayısı tarafından kaçırılarak ölmekten sonra anda kurtuldu.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen güvenlik görevlilerinin "teslim ol" çağrısına ateşle karşılık veren Yusuf Balıkçı, polis memurlarından Erkan Bektaş'ı da yaraladı. Güvenlik görevlileri tarafından ayağından vurulan Yusuf Balıkçı, ardından suç aleti tabancayla başına ateş ederek intihar etti.

Nevzat ve Aysel Bayrak'ın olay yerinde öldüğü belirlendi. Gönül Özcan ise kaldırıldığı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde hayatını kaybetti. Ayağından hafif yaralanan Zehra Balıkçı, tedavi görmeyi reddederek olay yerinden ayrılmadı. Diğer yaralılar, Adana'daki hastanelere kaldırıldı.

Karataş Cumhuriyet Savcılığının olay yerinde yaptığı incelemede çok sayıda boş mermi kovanı bulundu. Cesetler, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Yetkililer, soruşturmanın sürdüğünü ve tanıkların ifadelerine başvurulacağını bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber