Erdoğan: Ordu'nun Rektörün aklına ihtiyacı yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2008 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Rektör çıkıyor darbe çağrısı yapıyor. Kimsin sen ya, sen önce yerini bil. Otur oturduğun yerde. Orduya akıl verme, ordu ne yapacağını senden çok daha iyi bilir" dedi.

Haldun Alagaş Spor Kompleksinde yapılan partisinin Ümraniye Kadın Kolları İkinci Olağan Kongresi'nde konuşan Erdoğan, "milletin bireysel tercihleriyle uğraşılarak, ülkeye patinaj yaptırıldığını" söyledi.

Bazı köşe yazarlarının, "Yüzde 47 ile AK Parti şımardı" yorumları yaptığını belirten Erdoğan, "Biz yerimizi gayet iyi biliriz. Bizim gösterdiğimiz tevazuyu siz gösterseniz, a nankörler, bu ülke, bu noktaya gelmez. Daha önce çırpınıyordunuz, 'battık, batıyoruz' diye. Şimdi rahatlık sebebiyle mi böyle yazmaya başladınız? Bugün Amerika'da, Avrupa'da dünyanın değişik yerlerinde, özgürlüklerin noktasında insanlık neyi yakaladıysa, benim ülkemin insanı da bunları yakalamalıdır, yakalamak durumundadır" dedi.

"Bu arada, bir rahatsızlık var. Onu da anlatacağım. Çıkmış sayın Baykal diyor ki, 'Bu Ak Parti'nin nedense Ankara'yla derdi var' diyor. 'Atatürk'le derdi var' diyor. Kendisi hakkında bununla ilgili dava açacağım ayrıca" diye konuşan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şaşırdı, şaşırdı... Benim için 'kafası karışık' diyor. Bunlar niyet okuyuculuğa da başladı. Bilir misiniz, İş Bankası'nın yönetiminde 4 tane CHP üyesi vardır. Peki İş Bankasını, Ankara'dan İstanbul'a sayın Baykal niye götürdünüz?

Şimdi, biz bir şey söylüyoruz. Nedir söylediğimiz? İstanbul bir ticaret merkezidir. Kamu bankalarının genel müdürlüğünü İstanbul'a alınması yönündeki kararı biz parti olarak verdik.

Merkez Bankası'nın genel müdürlüğü Ankara'dadır. Kanun değişikliği yapılır, genel müdürlüğü İstanbul'a alınır. Olay budur. Bu niye, sayın Baykal'ı bu kadar rahatsız ediyor?"

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Ana muhalefetin başında Baykal gibi bir lider var. Bundan dolayı mutluyum. Niye? Çünkü işimiz kolaylaşıyor. Bu CHP zihniyetinin Türkiye'de dikili ağacı yoktur. Dikili ağacı... Bunu söyleyince de rahatsız oluyorlar. Rahatsız olma, ispat et."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber