İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kazada 2 öğrenci hayatını kaybetti, Rektör gözyaşlarını tutamadı

Kayseri'de öğrencileri taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu 2 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Bilgi almak için kaza yerine gelen ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, gözyaşlarını tutamadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2022 20:45, Son Güncelleme : 05 Ocak 2022 20:46

İçerisinde Erciyes Üniversitesi öğrencilerinin de bulunduğu Özkan Suruç'un kullandığı 38 AET 941 plakalı midibüs, Erciyes Kayak Merkezi'nden dönüşte, Hacılar ilçesi Aşağı Mahalle Erenler Caddesi'nde şarampole devrildi.

Kaza yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Midibüste bulunan Hilal Sıkar hayatını kaybetti, sürücünün de aralarında bulunduğu 21 kişi yaralandı. Yaralılar, kentteki hastanelere kaldırıldı.

Vali Şehmus Günaydın, kaza bölgesine giderek yetkililerden bilgi aldı.

Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, herkesi üzen bir trafik kazası meydana geldiğini söyledi.

Bütün arkadaşlarının ilk andan itibaren olaya müdahale ettiklerini belirten Günaydın, şunları kaydetti:

"Şimdi arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre maalesef 1 can kaybımız var. Arkadaşlarımız, minibüste 22 kişinin olduğunu ve yaralılarımızdan 4'ünün durumunun ağır olduğunu ifade etti. Hastanelerimizde şu anda yaralılarımıza müdahale ediliyor. Arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre Erciyes Üniversitesi öğrencileri. Buraya saat 12.00 itibarıyla gelmişler. Dönüşte minibüsün yoldan çıkması ve devrilmesi sonucu maalesef bu üzücü kaza meydana geldi. Arkadaşlarımız çalışıyor, teknik olarak kazanın nedeni konusunda daha sonra ayrıntılı bilgi verecekler. Geçmiş olsun, başımız sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Bu arada, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen yaralılardan Kürşad Samed Özçine de müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Kazanın ardından olay yerine gelerek bilgi alan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış yaptığı açıklamada; "Üzücü bir olayla karşı karşıyayız. Öğrencilerimizin vefat ettiğini duyduk. Olayı hemen araştırdık, üniversite veya kulübün bir faaliyeti olmadığını, öğrencilerin bireysel olarak ayarladıkları servisle kaymaya gelmişler. Çok üzgünüz" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber